ANNE KYTÖLÄ
KUVAT VALMISTAJIEN JA MAAHANTUOJIEN
Mylly-sauna, Kuusamo Hirsitalot
Löyly- ja pesuhuoneiden lisäksi Kuusamo Hirsitalojen Myllyssä on tupa ja terassi. Tilaa on yhteensä 25 neliötä. Rakennuksen saa massiivi-, pyörö- tai lamellihirsisenä. Myllyn hinta alkaen 11 700 euroa, toimitusaika noin 8 viikkoa.
Tervapaasky, Rantasalmi
Modernia linjakkuutta. 94 millin massiivihirrestä tehty Rantasalmen Tervapääsky saunatupa sopii myös vierastuvaksi tai piilopirtiksi. Hinta alkaen 14 330 euroa.
FT 31, Fine-talot
Valmiit elementtiseinät. Fine-talojen saunat rakennetaan hirsielementeistä, jotka koostuvat 70 millin paksuisesta hirrestä ja runkorakenteesta. Kuvassa malli FT 31, jonka pakettihinta on 23 900 euroa. Hintaan sisältyy kuljetus kotimaassa (max 500 km).
Uunisauna, Holvisaunat
Maan alle rakennettavan uunisaunan seinät muurataan ontelobetoniharkoista. Katto tehdään kaarevista betonielementeistä. Paras paikka saunalle on rinne. Pienin malli, 15 neliömetrin holvisauna Visa, maksaa noin 4 600 euroa. Uunisaunan ja pesuhuoneen yhdistelmä noin 9 300 euroa, Holvisaunat.
Fin-Stone-sauna, HillTip
Lasikuidusta valmistettu Fin-Stone-sauna painaa 70 kiloa, ja sen voi siirtää paikasta toiseen. Sauna on käyttövalmis eikä rakennuslupaakaan tarvita. Löylyt irtoavat 9 kilowatin kaasukiukaasta. Kahden tai kolmen hengen sauna maksaa noin 6 000 euroa, HillTip. Toimitusaika on kaksi viikkoa.
Nalle, Kontiotuote
Myös makuuparvi. Yksikerroksinen, 20 neliön Nalle-sauna, on suosittu sellaisenaankin, mutta saunaan saa myös makuuparven – ison tai tavallisen. Saunan materiaaliksi voi valita lamelli-, pyörö- tai höylähirren, kaikki mäntyä. Yksikerroksinen Nalle maksaa normaalitoimituksena 10 230 euroa.
Siepposauna, Kuusamon hirsitalot
Näköaloja moneen suuntaan. Kuusamo Hirsitalojen Siepposaunan jokaisesta ikkunasta avautuu erilainen maisema. Minikeittiö ja ruokailutila ovat erillään ja sauna omana siipenään. Siepon kerrosala on 28 tai 25 neliötä ja hinta alkaen 18 800 euroa. Toimitusaika on noin 8 viikkoa.
Löylytynnyri, SpaDealers
Viisi ihmistä mahtuu saunomaan SpaDealersin löylytynnyriin, jonka materiaali on kotimaista, 32 milliä paksua pontattua lämpöpuuta. Sisäkorkeus ja halkaisija ovat kumpikin 180 senttiä. Saunaan saa lasi- tai lämpöpuuoven. Pelkkä löylytynnyri maksaa noin 3 000 euroa. Kiukaan kanssa hinta on noin 4 000 euroa. Kiuasvaihtoehdot ovat 6 kW vuolukivikiuas tai 7 kW puulämmitteinen kiuas. Toimitusaika on pari viikkoa. Valmistajalta voi tilata myös asennuksen.
Suorat linkit jutussa esiintyvien yritysten yhteystietoihin: www.suomela.fi/pihasaunat408.