Pihasauna valmiina pakettina

Share 
2 ääntä

Jos et halua tai osaa rakentaa saunaa kesämökille tai kotipihaan itse, tilaa se pakettitoimituksena.

ANNE KYTÖLÄ
KUVAT VALMISTAJIEN JA MAAHANTUOJIEN
Kaisla, Kontiotuote
Saunan lisäksi tässä Kontiotuotteen Kaislassa on tupa ja minikeittiö. Niiden ja saunan välissä on vilvoitteluun sopiva terassi. Normaalitoimituksen hinta on 12 680 euroa. Laajempi jättitoimitus maksaa 16 650 euroa.
 
Pihasaunojen rakentaminen omakotitalojen pihoihin on yleistynyt, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta tai haluakaan hankkia kesämökkiä. Erillinen saunarakennus omakotitalon pihassa luo kesämökkimäisen tunnelman; varsinkin jos löylyistä pääsee vilvoittelemaan kylpytynnyriin tai peräti uima-altaaseen.
 
Saunan suunnittelu kotiin tai mökille on viisainta aloittaa lupa-asioista: selvitä asuin- tai mökkikuntasi rakennusvalvonnasta, minkä kokoisen ja minkä näköisen saunan saat tontillesi rakentaa. Ota selvää myös muista rakentamista mahdollisesti rajoittavista ohjeista ja määräyksistä.
 
Mieti millaisessa saunassa haluat löylytellä. Käytättekö saunaa vain kesäisin vai läpi vuoden? Montako kylpijää saunaan pitäisi kerralla mahtua? Millainen kiuas saunassa pitäisi olla? Millainen sauna sopisi parhaiten tontilla jo olevien rakennusten seuraksi?
 
Toteuttamiskelpoisten saunojen valikoimaa voi ruveta karsimaan, kun rakennusluvan ehdot ja omat toiveet ovat selvillä. Valmistajalta saat rakennuslupaa varten tarvittavat rakennuspiirustukset, mutta jos valmiista vaihtoehdoista ei tunnu löytyvän sopivaa, saunan voi teettää myös omien suunnitelmien ja piirustusten mukaan.
Kotasauna, Puupojat
Kuusikulmaiseen kotasaunaan mahtuu kerralla 6–8 saunojaa. Saunan halkaisija on 3,90 metriä ja korkeus 3,10 metriä. Saunan materiaali on kuusta. Kotasauna kootaan elementeistä. Pakettiin sisältyvät myös kiuas ja piippu, lauteet, penkki ja pari jakkaraa sekä kiinnityksiin tarvittavat ruuvit, naulat ja saranat. Puupoikien kotasauna maksaa noin 3 500 euroa, toimitusaika on pari viikkoa.
Saunapirtti, Teuvan Mökki- ja Sorvituote
Kaksiponttinen 58 millin mäntyhirsi on materiaalina Teuvan Mökki- ja Sorvituotteen Saunapirtissä. Hirsien, verantalautojen, lattialankkujen, kattopaneelien, ovien ja ikkunoiden lisäksi toimitukseen sisältyvät myös kiuas ja 30 litran vesisäiliö, lauteet, kattohuovat, eristetty hormi, pääty- ja räystäslaudat sekä naulat. 15 neliön kokoinen Saunapirtti maksaa noin 6 800 euroa.
 

Hirsi on saunapakettien yleisin materiaali. Voit valita höylä-, pyörö-, lamelli- tai massiivihirren, lämpöhirren tai hirsielementin.
 
Korsnäsissä sekä kylpytynnyreitä että ulkoporealtaita valmistava SpaDealers valmistaa pyöreitä pihasaunoja – löylytynnyreitä – kotimaisesta, mittasahatusta ja pontatusta lämpöpuusta.
 
Savusaunasta haaveilevalle sopiva sauna voi olla maan alle rakennettava uunisauna. Rakennusinsinööri Jari Ruususen keksimän ja patentoiman saunan seinät kootaan ontelobetoniharkoista ja katto kaarevista betonielementeistä.
 
Kevään OmaMökki-messuilla esiteltiin isolta kiveltä näyttävä Fin-Stonesauna, joka on valmistettu lasikuidusta. Eristeenä on käytetty polyuretaania.
 
Saunojen vertaileminen on vaikeaa, sillä pakettien toimitussisällöt ovat hyvin erilaisia. Toisilla esimerkiksi katteet sisältyvät pakettiin, toisilla eivät. Muutamat valmistajat myyvät niin sanotusti löylyvalmiita saunoja, jolloin pakettiin sisältyy myös kiuas. Toimituksen voi tilata joiltakin valmistajilta, esimerkiksi Kontiotuotteelta, suppeana tai laajana.
 
Älä tuijota vaihtoehtoja puntaroidessasi pelkkää hintaa, vaan mieti mitä tarvitset sekä tutki ja vertaile, mitä vastinetta rahoillesi saat.
Pihasauna 24, Kastelli
Korkeista ikkunoista tulee paljon valoa Kastellin pihasaunaan. Sauna on saanut nimensä neliöiden mukaan: Pihasauna 24. Terassilla on mukavasti lisäneliötä. Saunatupa sopii majoittumiseen, oleskeluun ja ruoanlaittoonkin.
Vihti-sauna, Finnpeak
70 millin hirsistä rakennetussa Finnpeakin Vihti-saunassa on tilaa noin 14 neliötä, hinta noin 7 700 euroa. Saunan saa halutessaan pyöröhirsisenä. Finnpeak rakentaa saunoja myös asiakkaiden omien piirustusten mukaan.
 Huomaa myös, ettei saunapaketin hinta ole saunan lopullinen hinta. Rahaa tarvitaan lisäksi muun muassa perustuksiin ja kaikenlaiseen rautakauppatavaraan. Jotkut valmistajat ovat listanneet valmiiksi ne tarvikkeet, jotka ostajan on hankittava itse saunapaketin lisäksi.
 
Saunanrakentajalta vaaditaan kärsivällisyyttä. Lasikuituinen Fin-Stone-sauna tosin on käyttövalmis suurin piirtein heti kun se on kannettu paikoilleen, mutta pääsääntöisesti kannattaa varautua useiden viikkojen pituisiin toimitusaikoihin.
 
Tilauksesta ensimmäisiin löylyihin uudessa saunassa vierähtää hyvinkin pari kuukautta, sillä aikaa tarvitaan myös perustusten tekoon, saunan pystytykseen ja alkuvaiheen lupa-asioihin.
 
Kysy valmistajalta, voitko tehdä tilauksen ehdollisena: teet tilauksen samoihin aikoihin, kun haet saunallesi rakennuslupaa. Jos et saa rakennuslupaa, tilaus raukeaa.
 
Valmissaunat on suunniteltu sellaisiksi, että niiden pystytys sujuu omatoimirakentajilta valmistajan antamien ohjeiden mukaan. Maan alle rakennettavan uunisaunankin voi muurata itse, mutta maankaivutöiden tekijäksi tarvitaan yleensä maanrakennusurakoitsija.
 
Suorat linkit jutussa esiintyvien yritysten yhteystietoihin: www.suomela.fi/pihasaunat408
 

Teksti Suomela.fi toimitus

Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi

Mitä mieltä? Klikkaa ja kommentoi artikkelia.

Vastaa/kommentoi
mainos

Etsi yritys

Katso lisää yrityksiä täältä
Tee itse Omien pääsiäismunien tekemiseen voit löytää materiaaleja keittiöstä, ompelulippaasta tai kierrätyspusseista. Katso ohjeet!
Piha ja Puutarha / Puutarhanhoito Vuonna 1947 perustettu Peltolan Siirtolapuutarha Turusta sai vuoden 2013 tunnustuksen: alueella on 220 mökkipuutarhaa, joista 50 osallistui Avoimet Puutarhat -tapahtumaan. Tutustu!
Rakenna ja Remontoi / Kodin kosteus- ja homevauriot Katso Jorma Piisisen video-ohjeet, kuinka tarkastat ja huollat talosi eri rakenneosia. Vuorossa kellaritilat.
Rakenna ja Remontoi / Kodin kosteus- ja homevauriot Jokainen asukas voi omalla toiminnalla ennaltaehkäistä kosteusvaurioiden syntymistä sekä samalla lisätä kodin käyttöikää ja edistää asumisterveyttä. Torju viisi yleisintä kosteusvaurion syytä!
Rakenna ja Remontoi / Ikkunat ja ovet Suomalaisten suhtautuminen kotiinsa on rentoa. Läntisissä naapurimaissa asunnon merkitys statussymbolina on paljon suurempi kuin Suomessa, kertoo tuore pohjoismainen kysely.
Piha ja Puutarha / Puutarhanhoito Tutkimus: selvästi yli puolet suomalaista aikuisista (61 %) toivoo, että oma piha näyttäisi nykyistä viihtyisämmältä. Lue kaikki tulokset!
Rakenna ja Remontoi / Korjausrakentaminen Suomessa tehdään vuosittain noin 14 000 omakotitalokauppaa. Ainoastaan 50-60 % kaupan kohteena olevista taloista kuntotarkastetaan. Tehdäänkö kauppaa pelkällä tuurilla?
Rakenna ja Remontoi / Ikkunat ja ovet Ikkunaremonttia suunnittelevan kannattaa vertailla ikkunoiden energiatehokkuutta. Jo 1500 ikkunalla on vapaaehtoinen energiamerkintä! Lue lisää.
Rakenna ja Remontoi / Ulkomaalaus Kokosimme vinkit onnistuneeseen julkisivujen maalaamiseen. Hyvin pintakäsitelty julkisivu suojaa talosi arvon. Lue lisää!
Kategoriat - arkisto / Ajankohtaista, muut Suomelan suosittu verkkopalvelu suomela.fi uudistuu kokonaisuudessaan lähiaikoina. Sivuston palvelukyky on viritetty vastaamaan tämän päivän pientaloasukkaan vaatimuksia niin sisällöllisesti kuin teknisesti. Lue lisää! 
Sisustus, Koti ja Asuminen / Kolumni Nicke Lignell Kaupunkilaistuttavani soitti ja kysyi saisiko tulla käymään, hieman maistelemaan ”maalla asumisen idylliä ja ihanuutta”. Lue Nicken kolumni!
Rakenna ja Remontoi / Talot ja talopaketit Kattavinta talotoimitusta kutsutaan nimillä muuttovalmis-talo tai valmistalo. Suomela kokosi katsauksen muuttovalmistaloista. Tutustu malleihin.
Rakenna ja Remontoi / Ulkomaalaus Ennen huoltopesua ja homeenpoistoa suojaa ympäristö ja muut rakennusosat huoltopesu- tai homeenpoistoaineen roiskeilta. Lue 10 kohdan tee itse -ohje!
Rakenna ja Remontoi / Katto, vesikatto, katteet Vanhan maalaistalon iäkkäässä tiilikatossa oli vuotokohtia ja se oli kauttaaltaan sammaloitunut. Katemateriaali vaihtui remontissa rakenteita säästäen tiilenpunaiseen teräkseen.
Rakenna ja Remontoi / Katto, vesikatto, katteet Katemateriaalia valittaessa joudutaan puntaroimaan näyttävyyden ja helppohoitoisuuden välillä. Kattomateriaalin valintaan vaikuttavat myös kaavamääräykset ja katon muoto.
Sisustus, Koti ja Asuminen / Ajoneuvot, perävaunut Jokainen tuntee suomalaisen pelialan maailmanmenestyksen, mutta hyviä uutisia kuuluu myös perinteisemmiltä toimialoilta. Lue lisää!
Rakenna ja Remontoi / Korjausrakentaminen Näyttelijä Niina Lahtinen sai toiveidensa alakerran – ja pirteät pesutilat. Tutustu remonttiin ja kuviin!
Rakenna ja Remontoi / Lattiamateriaalit Vanha tammiparketti oli peruskunnoltaan ihan hyvä, mutta tunkkaisen oloinen. Parketti kunnostettiin kuin uudeksi hiomalla ja lakkaamalla. Lue lisää!
Kylpyhuone, WC ja Sauna / Kylpyhuonetarvikkeet Kevään ja kesän kylpyhuonetrendien avainsanoja ovat viihtyisyys ja toimivuus. Persoonallista ilmettä kylppäriin saa vaikkapa itse tehdyillä koristeilla.
Lämmitys ja LVI / Ilmalämpöpumput Monessa kodissa pohditaan ilmalämpöpumpun hankkimista. Pumpulla voisi saada talven lämmityskuluista kasvavan sähkölaskun kuriin, ja kesähelteillä se toisi viilennystä kotiin. Onko siitä oikeasti hyötyä? Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.
- mainos -

Jarmo Kekäläisen mökin jätevesiasiat kuntoon harmaavesipuhdistajalla - katso asennusvideo!

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa