PikkuPietarinPiha - osa 5: Rakentaminen alkaa

Share 
0 ääntä

Maankaivuutyöt alkavat vihdoin! Argh! Tästäkään ei ole enää paluuta! Mitä tästä oikein tulee?

 

PikkuPietarinPiha on reaaliaikainen videopäiväkirja perheenisästä, Pietarista, joka yrittää rakennuttaa taloa perheelleen, johon kuuluvat lisäksi vaimo, koira ja 7 eläväistä lasta. Pietarilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta rakentamisesta. Tapahtumia ei ole ennakkoon suunniteltu eikä käsikirjoitettu.

Muut sarjan videot löydät alempaa tältä sivulta.

Teksti Suomelan verkkotoimitus

Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi

Mitä mieltä? Klikkaa ja kommentoi artikkelia.

Vastaa/kommentoi
mainos

Etsi yritys

Katso lisää yrityksiä täältä

Rakennamme taloa. Seuraa projektin etenemistä videopäiväkirjasta.

PikkuPietarinPiha on reaaliaikainen videopäiväkirja perheenisästä, Pietarista, joka yrittää rakennuttaa taloa perheelleen, johon kuuluvat lisäksi vaimo, koira ja 7 eläväistä lasta. Pietarilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta rakentamisesta. Tapahtumia ei ole ennakkoon suunniteltu eikä käsikirjoitettu.

Katso projektin esittely tarkemmin täältä >

PikkuPietarinPiha

Suomela-tv 7 eläväistä lasta, vaimo, koira ja rakennusprojekti – eikä yhtään kokemusta! Tuleeko tästä yhtään mitään? Alku ainakin menee päin mäkeä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Tästä se lähtee. Tontti pitäisi ostaa. Hermostunutta menoa – tästä ei ole enää paluuta!
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Rakennuslupahakemus. On se kivaa kun on niin paljon liitteitä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Talvi tuli niin aikaisin että rakentamista jouduttiin lykkäämään kevääseen. Rakennuslupa saapui, ja talon kerrosala näytti kasvaneen muutamalla kymmenellä neliöllä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Perhe vaan lisääntyy entisestään eikä rakentamisesta ole vielä tietoakaan! Rakentajamessut antavat paljon tietoa kokemattomille.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Maankaivuutyöt alkavat vihdoin! Argh! Tästäkään ei ole enää paluuta! Mitä tästä oikein tulee?
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Paalujen avulla rakentaminen onnistuu myös saviselle tontille kun talo lepää paalujen päällä. Naapurit ovat varmasti hyvin iloisia, mutta onneksi paalutus saadaan tehtyä yhden päivän aikana.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Seuraavaksi päästiin salaojituksen kimppuun. Homma näytti aluksi menevän kuin tanssi, mutta kuinkas sitten kävikään...
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Pienten alkukankeuksien jälkeen päästiin aloittamaan sokkelimuottien asennus. Sokkelimuoteissa on raudoitus styroksin sisällä joten sokkelin teko on nopeaa.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Sokkeli saatiin valmiiksi, mutta ei tämä rakentaminen helppoa ole. On kustannuksellisia haasteita, aikataulullisia haasteita, uuden päivätyön mukaan tuomia haasteita ja arjen pyörittämistä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Ennen kuin ontelolaattojen asennus pääsi alkamaan oli käytävä ostamassa solukumimuovia, mutta ostettu muovi osoittautui vääränlaiseksi. Valutyöt päästiin kuitenkin aloittamaan ja urakka etenee.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Ongelmia alkaa kasaantua rakennustyömaalla. Salaojitus tuottaa päänvaivaa sillä vedet jäävät tontille.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Talon runko alkaa nousta. Eristelevyjä asennetaan. Myös lapset pääsevät auttamaan siivoamisessa.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Runkopalkkien ja välipohjapalkkien asennus alkoi, mutta ei ongelmitta. Keittiösuunnitelma saatiin alulle vaikka siitä syntyikin eriäviä mielipiteitä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Kattoelementtien asennus sujui hienosti vaikka sade välillä uhkasikin. Talossa on nyt katto ja harjakaisia päästiin siis viettämään.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Kesälomasta ei voinut nauttia täysin siemauksin, sillä talonrakennusprojekti aiheutti muutamia pulmia. Katto saatiin valmiiksi mutta räystäät olivat jääneet laskelmista pois ja työmiesten saaminen kesällä on vaikeaa. Lisäksi Pietarin selkä oikutteli.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Lattiaan laitettiin eristeeksi styroksia: kaksi 100 mm paksuista sekä yksi 50 mm paksuinen.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Aluskate saatiin asennettua yhden pitkän iltapäivän aikana. Seuraavana päivänä oli vuorossa kattotiilien nosto katolle. Kattotiilet ovat uv-suojattuja joten niiden ei pitäisi haalistua. Lisäksi ne on käsitelty likaa ja sammalta hylkiviksi.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Lattialämmitysputkiston asennus sujui hyvin kahdelta ensikertalaiselta ja yhdeltä vähän kokeneemmalta. Lattian valu suoritettiin uudella tekniikalla ja sen ansiosta työskentely oli nopeaa.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Lattian teon jälkeen muurattiin kaksi savupiippua joiden paikkojen mittauksessa pitikin olla tarkkana. Pietari mietti valaistusta ja talon julkisivulaudat saatiin maalattua talkoilla.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja

Rakentaminen on sotkuista puuhaa ja siivousurakka on melkoinen. Kauniit kesäpäivät voisi viettää ulkonakin... Ilmanvaihtoputkisto saatiin asennettua, samoin yläkerran lattialämmitysputkisto.

Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Kuvaston perusteella tehdyt laattavalinnat menivät kaupassa uusiksi. Ikkunat asennettiin nopealla temmolla.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Talonrakennusurakka ja arki alkavat viedä voimat ja tuntuu ettei aika riitä mihinkään. Väliseinälevyjä on saatu jo paikoilleen, ensimmäiset huoneet alkavat hahmottua.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Maalämpökaivon poraus oli sotkuista puuhaa. 40 metriä savea sen teettää.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Taloon pitäisi saada lämmitys jotta sisätyöt voisivat jatkua, mutta viivytyksiä piisaa. Maalämmön asentajat eivät vieläkään ole käyneet korjaamassa jälkiään. Ilonaiheena yläkerran ensimmäisten väliseinien valmistuminen.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja

Saadaanko taloon vihdoin lämmöt päälle jotta sisätyöt pääsevät etenemään? Väliseinien levytys jatkuu.

Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Saunasuunnitelma alkaa hahmottua, kiuas on jo valittu. Myös valaistus on melko pitkälle suunniteltu.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Seitsenlapsisessa perheessä iltatoimet vievät melkoisesti aikaa. Tuttua varmaan muillekin...
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Normaaliin aamuun kuuluu lasten vienti tarhaan, rakennusprojektin seurantaa ja kaikkea muuta mukavaa joka aiheuttaa aikataulujen paukkumista ja kiristää pinnaa. Kaikesta kuitenkin selvitään.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Laatoitustyöt etenevät. Kattoon porattiin jos jonkinlaisia reikiä, mm. ilmanvaihtokoneen poistoventtiilille. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Ilmanvaihtokone saatiin asennettua. Yläkerran seinissä ja katossa on yli 350 levyä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Rakennusprojektin edetessä kaikenlaisia ongelmia alkaa kasaantua. Tontin salaojapumppu jäi yöksi ilman sähköä ja vesi jäätyi putkeen, lisäksi maanrakennusurakoitsijan valinta tuottaa vaikeuksia. Takkahuoneen seinään alettiin mallata aitokiviä.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Takkahuoneen aitokiviseinä saatiin tehtyä, hieno tuli. Ovien valinta tuotti päänvaivaa, laminaateista sen sijaan sai näytteet tilattua suoraan netista kotiin.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Takka valmistui ammattitaitoisen muurarin toimesta nopeasti. Keittiö alkaa jo hahmottua. Laminaattivalinnat ovat vaikeita.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Talonrakennusprojekti alkaa olla loppusuoralla. Sisätöistä jäljellä on vielä mm. laminaattien asennus, väliovet, takkahuoneen loppuuntekeminen sekä sauna.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Työt etenevät, mutta aikataulussa pysyminen tuottaa haasteita. Muuttamaan pitäisi päästä ennen vuodenvaihdetta.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Lämpökamerakuvaus paljasti ettei lämpötilaeroja juurikaan ole. Muuttopäivä lähenee, mutta päästäänkö uuteen kotiin muuttamaan ennen vuoden vaihdetta?
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Muuttopäivä lähenee ja tekemistä olisi vielä vaikka kuinka.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Päivää ennen muuttoa menossa on samanaikaisesti monta hommaa. Saunaa viimeistellään, suihkukaappia asennetaan ja loppusiivous on aloitettu.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Muuttopäivä valkeni lumisateisena. Tavarat saatiin kuitenkin kunnialla uuteen osoitteeseen.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Vaikka muutto on hoidettu, eivät hommat suinkaan lopu kesken.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Elämä uudessa talossa asettuu uomiinsa. Pietari ja urakoitsija ovat eri mieltä terassin rakentamisesta - kuuluuko se samaan urakkaan vai onko se erillinen.
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Talo on vihdoin siinä kunnossa että kauan kaivattu kodin esittely voidaan suorittaa. Käykää sisään!
Suomela-tv / Talonrakennusprojektin videopäiväkirja Talo on suurilta osin valmis. On aika katsoa taaksepäin: mitä on tapahtunut ja mitä on vielä edessä.

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa