MAINOS

Jouluaskartelu sujuu näillä vinkeillä leikiten!

Sisustus

Askartelu on mukavaa valmistautumista jouluun ja sopivaa puuhaa myös lasten kanssa. Tärkeimmät tarvikkeet löytyvät jo valmiiksi kotoa: persoonallinen joulukalenteri ja upea joulutähti syntyvät eväspusseista ja kauniit paketit sekä koristeet voi- tai pergamiinipaperista. Itse tehdyt ikkunakoristeet kiinnitetään kätevällä perunaliima-kikalla.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Joulutunnelma syntyy tuoksuista, musiikista, koristeista, joulukoristeista sekä tietenkin ruoka- sekä lahjavalmisteluista. Jouluaskartelu ja kodin joulukuntoon laittamisen voi tehdä tänä vuonna yhdessä lasten kanssa askarrelluilla joulukoristeilla, joiden tekeminen onnistuu jopa perheen junioreilta pienellä avustuksella. Upean joulutähden askartelu on hyvä tapa valmistautua jouluiseen tunnelmaan. 

– Jouluaskartelu sujuu helposti myös perheen pienimmiltä, kun ohjeet ovat selkeät. Esimerkiksi joulutähden askarteluun tarvitaan SAGA Eväspusseja sekä Voipaperia ja Pergamiinia. Leivinpaperin käyttöä en suosittele, koska siihen ei tartu liima eikä teippi. Pusseista syntyvät joulukalenteri sekä joulutähti ja papereista niin kauniit ikkunakoristeet kuin persoonalliset paketitkin. Jouluaskartelussa vain mielikuvitus on rajana, kertoo SAGAn markkinointijohtaja Jenni Kujala.

Jouluaskartelu sujuu näillä vinkeillä helposti – testaa nyt!

Joulutähden askartelu haltuun seuraavilla ohjeilla nopeasti ja vaivattomasti.

Mitä tarvitset joulutähden askarteluun? Alla lista.

  • 6–8 SAGA Eväspussia
  • kynä, viivoitin, liimaa ja sakset
  • tähden ripustamista varten silkki- tai villanauhaa tai ompelulankaa

Ota SAGA Eväspussi ja levitä liimaa pussin alareunaan sekä pussin keskellä olevan sauman kohdalle koko pussin matkalle. Paina toinen pussi ensimmäisen päälle ja toista liimaus. Laita jälleen uusi pussi toisen päälle ja liimaa näin kaikki pussit yhteen. 

Jouluaskartelu: Joulutähden askartelu sujuu helposti myös perheen pienimmiltä.

Piirrä pussinipun yläreunaan kolmio viivoitinta apuna käyttäen: piirrä viivat pussin pitkän sivun puolivälistä keskelle pussin avointa yläosaa niin, että viivat muodostavat terävän kolmion (kolmio tulee sille reunalle nippua, jota ei ole liimattu alhaalta yhteen). 

Jouluaskartelu sopii myös perheen pienimmille, Joulutähden askartelu sujuu nopeasti

Leikkaa pussinipun kulmat pois.

Jouluaskartelu sopii myös perheen pienimmille, Joulutähden askarteluohjeet

Avaa pussiviuhka tähdeksi ja kiinnitä viuhkan päät liimalla. Jos käytät paksua lankaa, tee rei’ittimellä siisti reikä yhteen sakaraan tai kiinnitä lanka nitojalla. Ompelulangan saat pujotettua tähden läpi huomaamattomasti ompeluneulalla.

Jouluaskartelu sopii myös perheen pienimmille

Ripusta näyttävä joulutähti koristamaan esimerkiksi keittiön ikkunaa. 

Tee itse yllätyksiä täynnä oleva joulukalenteri

  • 24 SAGA Eväspussia
  • kauniisti kuivunut oksa
  • vahvaa narua (esim. hamppunaru on kaunis)
  • pyykkipoikia
  • jouluisia tarroja, kiiltokuvia tai muita koristeita
  • kalenterin täytteeksi suklaata, piparkakkuja, tarroja, joulukoristeita, pieniä koruja tai muita kivoja yllätyksiä

Jouluaskartelu sujuu leikiten

Koristele eväspussit jouluisiksi ja numeroi ne. Ripusta kuivunut oksa naruilla kattoon roikkumaan tai laita se pystyyn tukevaan, hiekalla täytettyyn astiaan. Piilota jokaiseen pussiin yllätys ja kiinnitä pussit pyykkipojilla oksalle.

Vinkki! Voit laittaa esille koko kalenterin tai vaikkapa yhden viikon kerrallaan.

Kääri jouluaskartelut voipaperiin tai pergamiiniin

lahjapaketit

Kääräise lahjat SAGA Voipaperiin tai Pergamiiniin. Koristele paketit esimerkiksi erilaisilla leimasimilla, tarroilla, nauhoilla ja kiiltokuvilla.   

Loihdi talvista tunnelmaa ikkunaan

Inspiroidu lumisesta metsästä! Hahmottele lyijykynällä haluamasi kuvioita voi- tai pergamiinipaperiin ja leikkaa ne saksilla irti. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kuvioleikkuria.

Jouluaskartelu, jouluinen ikkunakoriste

Kiinnitä koristeet ”perunaliimalla”, joka syntyy näin: Keitä peruna ja kuori se. Hiero jäähtyneellä perunalla paperista leikkaamaasi kuviota. Koriste tarttuu tämän jälkeen napakasti ikkunaan. Vältyt teippaamiselta eikä jälkikäteen tarvitse murehtia hankalasti irrotettavia teipin jälkiä ikkunassa. Perunajäljet on helppo pestä ikkunasta pois. 

SAGA on kotikokkien ja ammattilaisten luottomerkki ympäri maailman. Vähittäismyynnin valikoimaan kuuluvat SAGA Leivinpaperi, Leivinarkki, Eväspussit, Pergamiini, Voipaperi, Folio ja Tuorekelmu. www.sagacook.fi  

Teksti ja kuvat: ePressi.com

Lue myös: Askartele joulupussi kierrätysmateriaaleista, Tonttuovi on joulun valloittavin sisustushitti, Tee-se-itse – havutähti jouluksi, Talven kukkaloistoa – trendikkäimmät joulukukat, Näin joulukuusi pitää neulasensa, Viritä jouluvalot poluille ja porstuaan, sytytä tulet tuikkuun ja kaminaan, Lähes puolet suomalaisista suosii metsäkuusta – näin joulukuusi pysyy kunnossa pidempään ja Suosi ledejä jouluvaloissa – 5 vinkkiä jouluvalaistukseen 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

askartelu joulu joulutähti Tee itse


Lisää samasta aiheesta