Vaihtelua nakeille ja perunasalaatille tuo varmasti japanilainen menu. Jos sushien valmistus itse tuntuu liian työläältä, kannattaa turvautua taitavampiin sushin tekijöihin. Japanilaisista ravintoloista voi ostaa mukaan mieleisensä valikoiman nigirisusheja ja norimakeja.
Noin satasen budjetilla saisi vaikkapa nämä:

Kyoto lajitelmasta (n. 80 €) riittää isommallekin porukalle.

Lisukkeena voi tarjota esim. itse valmistettua kiinankaali-
salaattia ja bataattisipsejä. (n. 20 €)

Ohjeet:

Bataattisipsit valmistuu seuraavasti:
Leikkaa perunankuorimaveitsellä ohuita bataattisiivuja, pyörittele öljytilkassa ja paista rapeiksi uunipellillä 175 asteessa.

Japanilaiseen kiinankaalisalaattiin tarvitaan:
(ohje 4 hengelle, tuplaa/triplaa tarvittaessa)
n. 200 g kiinankaalia
7 dl vettä
0,5 dl suolaa

Kastike:
2 rkl seesaminsiemenöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2-3 rkl soijakastiketta
1-2 rkl sokeria

Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Valmistus:
Leikkaa kiinankaali suikaleiksi. Anna kiehua minuutin ajan suolatussa kiehuvassa vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele kaalisuikaleet kylmällä vedellä. Sekoita kastikkeen ainekset ja pyörittele kiinankaalisuikaleet kastikekulhossa. Koristele seesaminsiemenillä. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Juomasuositukset:
sake, vihreä tee ja makea valkoviini.

Vinkki! Juhlapöydän koristelussa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen ja sekoittaa origamit (paperintaitteluohjeita löytyy runsaasti netistä), serpentiinit ja ilmapallot halutunlaiseksi kokonaisuudeksi.

Sushia Tampereella esimerkiksi:
Maruseki
Japanilainen ravintola ja teehuone
Hallituskatu 7

Tampere

www.maruseki.net

Hauskaa vappua kaikille!