Terveyttä ilman lääkkeitä
Akupunktio
Kivuton kivunpoistomenetelmä, joka on laajalti käytössä myös virallisen lääketieteen piirissä. Neula-akupunktio on ikiaikainen kiinalainen hoitomenetelmä, joka auttaa esimerkiksi kroonisiin lihassärkyihin, migreeniin ja vaikkapa raskauden aiheuttamiin selkäkipuihin.
Ayurveda
Tuhansia vuosia vanha intialainen hoitomuoto, joka pyrkii tasapainottamaan aineenvaihdunnan ja helpottamaan stressiä. Tuoksukynttilöitä, hierontaa, yrttejä ja hitauden filosofiaa. Ayurveda-sana tarkoittaa ”elämän tiedettä”.
Fytoterapia
Yrtti- ja kasvihoitoja ulkoisesti ja sisäisesti. Fytoterapia pyrkii puhdistamaan elimistöä ja lievittämään kiputiloja. Käytetään usein muiden terapiamuotojen yhteydessä lisähoitona.
Kuppaus
Suomessa on kupattu jo 600 vuotta! Paha veri eli elimistön kuona-aineet kupataan ulos kropasta kuppaussarvilla, jolloin aineenvaihdunta kiihtyy ja rasitustilat laukeavat. Suomalainen klassikko!
Vyöhyketerapia
Vyöhyketerapiassa potilasta käsitellään eräänlaisena peilikuvanaan, jossa yksi vartalon osa heijastuu suoraan toiseen osaan kroppaa. Esimerkiksi varpaat ovat vyöhyketerapian näkökulmasta pään alueen peilikuva. Terapeutti ”keskustelee” potilaansa hermoston kanssa sormien painalluksilla.