MAINOS

Soundbarit ovat parhaimmillaan television omien kaiuttimien korvaajina

Sisustus

Soundbar tuo huiman parannuksen minkä tahansa taulutelevision purkkisoundiin, ja virtuaalisen surroundin ansiosta ääneen saadaan myös mukavasti tilantuntua ja elävyyttä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Niille, jotka eivät halua olohuoneeseensa puolta tusinaa kaiutinta ja pariakymmentä metriä kaiutinkaapelia, soundbarit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuoteryhmä.

Oikean kotiteatterijärjestelmän tasolle soundbarien äänentoisto ei kuitenkaan yllä. Merkittävimmät puutteet ovat äänimaailman suppeus tai ylenpalttinen epämääräisyys.

Kokeiltavana ollut kolmikko (Yamaha YSP-CU4300, B&W Panorama 2 ja Philips Fidelio HTL9100) täyttää varsin hyvin sille asetetut odotukset.

Lähimmäs aitoa surround-ääntä yltää Philips, ja sekin vain silloin kun takakaiuttimet on irrotettu emoyksiköstä ja sijoitettu kuuntelijan taakse. Yamaha puolestaan on parhaimmillaan pienessä ja symmetrisessä huoneessa. Ylivoimaisesti laadukkainta ääntä tarjoilee B&W, jonka tasapainoinen ja selkeä toisto soveltuu myös musiikin kuunteluun.

Kolmikon vertaileminen ei sinänsä ole tarkoituksenmukaista, koska ne perustuvat erilaiseen teknologiaan, ja hintahaarukkakin on laaja.

Kokeilu kuitenkin osoittaa, että television äänen laatua pystyy parantamaan suuren harppauksen hyvin yksinkertaisin keinoin.

Lue lisää soundbareista

Soundbar – se helpompi kotiteatteri >
Soundbar-laitevertailu – näin saat monikanavaisen äänimaailman televisioon >
Soundbar on käyttökunnossa minuuteissa >
Soundbarin säätäminen on haasteellista >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kotiteatteri monikanavaääni soundbar televisio