Teräväpiirtolähetyksiä ja HD-kuvaa antenniverkossa

Jos kotona on teräväpiirtotelevisio, jossa ei ole HD-viritintä, liitä siihen Antenna Ready HD -digiboksi.

Antenna Ready HD -merkki kertoo, millä laitteilla voit seurata teräväpiirto- eli HD-lähetyksiä antenniverkossa. Lue lisää.

Näin pääset nauttimaan teräväpiirtolähetyksistä

  • Hanki kodintekniikan jälleenmyyjältä Antenna Ready HD -televisio ja Cl+ -kortinlukija sekä operaattorilta ohjelmakortti.
  • Vaihtoehtoisesti voit ostaa kodintekniikan jälleenmyyjältä teräväpiirtokuvaa näyttävän television ja Antenna Ready HD -digiboksin sekä hankkia operaattorilta ohjelmakortin.
  • Jos kotona on teräväpiirtotelevisio, jossa ei ole vaadittavaa HD-viritintä, voi siihen liittää Antenna Ready HD -digiboksin.
  • Linkitä ohjelmakortti laitteeseesi ilmoittamalla operaattorille 11-numeroinen linkitystunnus, joka löytyy joko kortinlukijasta tai digiboksista. Jos ostat laitteen ja hankit ohjelmakortin samalla kertaa, jälleenmyyjä voi usein hoitaa linkityksen. Linkitys on keino suojata sisältö laittomalta jakelulta.

Antenniverkon tarjontaa voi täydentää satelliitti- tai internetverkon sisältöpalveluilla.

antenna hd-ready
Jos asut pientalossa, ota tarvittaessa yhteyttä antenniurakoitsijaan. Antenna Ready HD -merkki kertoo, millä laitteilla voit seurata teräväpiirto- eli HD-lähetyksiä.

Linkitettävä laite tai kortinlukija on aina linkitettävä ohjelmakortin kanssa riippumatta siitä, katsotaanko HD- vai SD-kanavia.

Osassa kiinteistöistä saatetaan tarvita antennien päivitystä tai uusimista, jotta HD-lähetyksiä olisi mahdollista vastaanottaa. HD-lähetyksiä on tarjolla sekä VHF- että UHF-taajuuksilla. Paras kuva saadaan käyttämällä erillisiä VHF- ja UHF-antenneja, jotka on suunnattu oikein.

Jos asut pientalossa, ota tarvittaessa yhteyttä antenniurakoitsijaan. Jos asut antennirivitalossa ja HD-kanavat eivät toimi antenniverkossa, ota yhteyttä isännöitsijään. Taloyhtiön antenniverkon HD-päivityksistä päättää kiinteistön hallitus tai isännöitsijä.

 

Lähde: HDTV-opas.fi

Lisätietoa:

 

Yle HD näkyy antenniverkossa Antenna Ready HD -vastaanottimella ilman ohjelmakorttia. MTV3 HD:n saat näkymään ohjelmakortilla, jolle voit tilata myös maksullista HD-sisältöä. PlusTV:n palvelut eivät näy linkittävällä päätelaitteella.

Tilaa Suomelan uutisposti

2 kommenttia “Teräväpiirtolähetyksiä ja HD-kuvaa antenniverkossa”

Jo 2010 hankin DVBT2virittimellä varustetun Antennitalouteen sopivan HD-telkkarin. HD-lähetyksetkin alkoivat melko pian ja TV-Viihteen HD-mummo oli oikeassa: Kuva oli parempi kuin kuin tavallinen SDkuva. Mutta sekin homma kaatui sitten. Ei ole enää HD-kanavia antennista näkynyt pitkään aikaan. Onneksi taloon tulee nykyään nopea internet-yhteys.

Reply
30.1.2013 - HD tuli ja menikin jo...

En pysy enää mukana tässä tekniikanmaailmassa. Mulle riittää vanha TV ja pari kanavaa.

Reply
30.1.2013 - vanhapiika

Kommentoi

  • (will not be published)