Auringonpaiste houkuttelee nauttimaan ulkoilmasta ja kiireettömästä päivästä oman puutarhan parissa.

Keväällä on ihanaa puuhastella omalla pihalla ja valmistella tulevan kesän kukkaloistoa. Alan liikkeissä käy kova säpinä, kun viherpeukalot rientävät toteuttamaan talven aikana tehtyjä suunnitelmiaan. Älä kuitenkaan lannistu, jos viherpeukalosi on vielä tuoretta tekoa ja unelmiesi puutarha ei vielä ensi yrittämällä täysin onnistu. Sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” pitää enemmän kuin paikkansa: jokainen puutarha on yksilöllinen ja aidosti omanlaisensa.

Tässä numerossa tarjoamme sinulle runsaasti luettavaa pihaan ja puutarhaan liittyen. Esittelemme muun muassa kaksi erityylistä puutarhaa, joista ensimmäisessä englantilaishenkinen romantiikka ja suomalainen mielikuvitus yhdistyvät metsäpuutarhassa ja toisessa kohtaamme paritalon takapihan, joka koki raikkaan muodonmuutoksen. Molemmat puutarhat ovat täynnä hyviä ideoita. Lue ja inspiroidu!

Suomela 3/2011

Näiden lisäksi ja olemme koonneet hyödyllisimmät vinkit ja ohjeet puutarhakalusteiden keväthuoltoon ja Ostajan oppaassa esittelyssä ovat kaasugrillit. Pienempiä hankintoja kotiisi löydät sivulta 93, jossa on värikkäitä uutuuspussilakanoita kotiin tai mökille. Nautitaan keväästä ja sen tuomista hienoista hetkistä!

Suomelan toimitus

Kiitos palautteesta! Olemme saaneet edellisestä numerosta palautetta muun muassa kansikuvan turvavaljaiden kiinnityksestä. Kiitos teille aktiiviset lukijat, jotka huomasitte virheen. Selvitämme seuraavaan lehteen turvavaljaiden oikean kiinnitystavan. Mikäli sinulla on jotain mistä haluat antaa palautetta, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen: palaute@suomela.net.