Messutalojen kustannusarvioita on lisäksi mahdollista tarkastella Suomen Asuntomessujen kotisivuilta (www.asuntomessut.fi) avautuvalla Talopeli-ohjelmalla. Rakentamisesta kiinnostunut kuluttaja voi näin helposti hyödyntää messutalojen kustannusarvioita oman talonsa hankesuunnittelussa.

Talopeli-ohjelman kehittäjä Visual Computing on tehnyt kustannusarvioiden tuottamisesta sopimuksen Suomen Asuntomessujen kanssa. Tiedot avautuvat verkossa suurelle yleisölle kesäkuussa.

Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Kari Salmi toteaa kustannustietouden esille tuonnin olevan yksi keskeisistä asuntomessujen tavoitteista.

”Uskon että Talopeli auttaa meitä palvelemaan kuluttajia entistä paremmin puolueettomana ja luotettavana hintatietouden välittäjänä. Hienoa on myös se, että netissä avoimena olevan Talopeli-palvelun myötä asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus perehtyä entistä yksityiskohtaisemmin myös kustannuksien muodostumiseen. Odotammekin innolla asiakkaiden palautetta uudesta palvelustamme”, Kari Salmi sanoo.

Visual Computingin toimitusjohtaja ja Talopeli-ohjelman pääkehittäjä Petri Jyrkkä kertoo, että kustannuslaskenta perustuu rakennuksen tuotemalliin ja havainnolliseen tapaan kuvata talo ja sen ominaisuudet.

”Käyttäessään ohjelmaa kuluttaja sekä oppii että saa lisää tietoa talon rakentamisen kustannuksista ja osaa näin tehdä itselleen parhaiten sopivia valintoja”, Jyrkkä toteaa.

Talotehtaiden tarjousten vertailusta yhdenmukaista

Kuluttajaviraston ja Pientaloteollisuus PTT ry:n viime syksynä julkaisemat ohjeet hintojen ilmoittamisesta talopakettien mainonnan yhteydessä  helpottavat eri talotehtaiden tarjousten vertailua.

”Talotehtaiden ohjeistuksessa hyödynnetään samaa ammattirakentamisessa käytettyä Talo2000-nimikkeistöä, jonka mukaisena myös Talopelin kustannusraportit tuotetaan”, Petri Jyrkkä kertoo.

Visual Computing on myynyt Talopelin oikeudet myös Saksaan, jossa se on RaumProgramm-nimisenä ollut sekä kuluttajien että rakennusalan ammattilaisten käytössä viime syksystä lähtien.

Kuopion asuntomessut järjestetään 16.7.-15.8.2010 Kallaveden rannalla, kaupungin eteläpuolella sijaitsevassa Lehtoniemessä. Messuilla on esillä 33 omakotitaloa, yksi paritalo ja kaksi rivitaloa.

Talopeliin voit tutustua osoitteessa www.talopeli.fi.