Avoimet puutarhat -tapahtuma jälleen 29.6.2014

Piha

Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina sadat puutarhat ympäri maan avaavat porttinsa ja toivottavat yleisön tervetulleeksi. Valtakunnallinen Avoimet puutarhat -teemapäivä järjestetään nyt kolmannen kerran. Katso kuvia!

Tapahtumasta on tullut erittäin suosittu. Viime vuoden elokuisessa tapahtumassa tehtiin runsaat 55 000 vierailua avoimiin puutarhoihin ympäri maan. Aikaisempien vuosien myönteisten kokemuksien perusteella tapahtumaa toivottiin järjestettäväksi uudelleen myös tänä vuonna.

Tämän vuoden teemapäivä järjestetään aikaisemmin kesällä, jotta vierailijoille voidaan tarjota uusia kokemuksia puutarhoista keskellä keskikesän kukkaloistoa

Tutustu puutarhoihin ennakkoon Avoimet puutarhat -sivustolla

Avoimet puutarhat suihkulähde pihalla_

Avoimet puutarhat -tapahtuman ja puutarhamatkailun tueksi on luotu verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi, jossa voi jo ennakkoon tutustua tapahtumassa mukana oleviin lähes 500 vierailukohteeseen.

Verkkopalvelu monipuolisine hakutoimintoineen on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi. Jokaisella pihalla on oma puutarhaprofiili, johon kuuluu lyhyt esittelyteksti, kuvagalleria, yhteystiedot sekä tiedot palveluista, palvelukielistä ja aukioloajoista.

Tapahtumaan osallistuvien puutarhojen vaihtuvuus on ollut suurta ja tänä vuonna mukana on monta uutta puutarhaa. Myös siirtolapuutarhat mökkipuutarhoineen ovat lähteneet mukaan tapahtumaan.

Mukana on puutarhoja jokaiseen makuun

Avoimet puutarhat Britt ja Gert holmin puutarha

Mukana on tavallisia kotipuutarhoja, kesämökkien pihoja ja viljelypalstoja, kuin myös upeasti viimeisteltyjä palkintopihoja, julkisia puistoja, kasvikokoelmia, kauppapuutarhoja jne. Yhteistä näille kaikille puutarhojen omistajille on innostus ja aito halu jakaa kokemuksia.

Kannattaa hakea itseäsi kiinnostavien puutarhakohteiden tiedot verkkopalvelusta hyvissä ajoin ennen teemapäivää. Kohteiden löytymistä halutaan varmistaa myös toimittamalla luettelo vierailupihoista lehdistötiedotteen liitteenä.

Avoimet puutarhat -teemapäivä sekä verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi edistävät osaltaan suomalaista puutarhaharrastusta, -kulttuuria ja -matkailua. Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundetin kanssa.
Verkkopalvelu hakutoimintoineen ja puutarhaprofiileineen: www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

avoimet puutarhat kotipuutarha puutarhanäyttely