Helmi tuli kotiin:

Piha

Ohjauslankojen asentamista...

Ohjauslankojen asentamista…

Lankoja kuluu muutama metri...

Lankoja kuluu muutama metri…

Valmiina hommiin!

Valmiina hommiin!

Pihamme ei ole suurensuuri, mutta kiireiset päivätyöt, koira ja sen harrastukset sekä kesämökille täksi kevääksi suunniteltu pieni rakennusurakka vievät aikaa sen verran, että viikottaiset tunnin kestävät ruohonleikkuut voisi käyttää johonkin muuhun.

Näistä lähtökohdista aloimme ajatella robottiruohonleikkurin hankintaa. Lisäksi naapurilla on ollut robottileikkuri jo kuuden vuoden ajan ja se on toiminut erinomaisesti.

Vertailimme eri malleja ja päädyimme Husqvarnaan sen laadukkaan brändin pohjalta. Eikä haittaa ollut siitäkään, että jälleenmyyjä ja asennuksesta huolehtiva yritys sijaitsevat kotimme läheisyydessä. Jos apua tarvitaan, sitä saa nopeasti.

Pihamme on aika tasainen, mutta sen yksi kulma on vähän kohollaan ja tässä rinteessä on jyrkempi ja loivempi puoli. Ruohoalueen koko on noin 600 m2 ja se rajautuu kahteen terassiin ja isututusalueisiin.

Tasoero meitä ei huoleta, enemmän mietimme sitä miten nuori labradorinnoutaja ottaa pihalla hyörivän ja surisevan tulokkaan vastaan.

Sovittuna päivänä asentaja saapui ja alkoi laitella robotin ohjauslankoja leikattavan alueen merkiksi. Lankojen sisäpuoli on nyt robottileikkurin tuleva työmaa.

Kun ensimmäisenä päivänä palasin töistä kotiin, leikkuri oli pysähtynyt pihan kulmaan. Menin katsomaan mitä on tapahtunut ja vikakoodi vilkkui näytössä. Soitin asennusliikkeeseen ja asentaja epäili ohjauslangan katkenneen. Seuraavana päivänä lanka oli korjattu ja leikkuri oli tehnyt jo siistiä jälkeä isossa osassa pihaa.

Olimme niin ilahtuneita siististi nurmea leikkaavasta robotista, että kastoimme sen Helmeksi. Olimme saaneet uuden perheenjäsenen.

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.


Kommentoi blogikirjoitusta:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*