Homeet pois kaasugrillistä!

PihaTalo

Lauantaina olikin sitten aika puhdistaa kaasugrilli alkavaa grillisesonkia varten. Sitä ennen kävin huoltoasemalta hakemassa kaksi täyttä 5 kilon kaasupulloa. Ihan hullua hommaa! Menin ensiksi Teboilille. Siellä sain kyllä metallipullon vaihdettua täyteen mutta mun komposiittipulloa ei otettu vastaan ”koska se on Nesteen pullo”. No, ei muuta kun Nesteelle vaihtamaan toinen pullo. Ihan typerää ettei voi olla standardipulloja jotka käy kaikille. Kuluttajan juoksuttamista koko homma!

IMG_4341

Vaikka mulla onkin grillin suojana huppu ja se seisoo katetulla terassilla suojassa koko talven, on se kuitenkin aina sen verran likainen ja pölyinen että pesen sen ihan saippuavedellä. Lisäksi otan kupuun pinttyneen rasvan ja pölyn tekemän nihkeän pinnan vielä Universal Stonella. Sillä pinnasta tulee taas upean sileä ja kiiltävä. Samalla aineella pesen myös lieden, rosterialtaan ja paljon paljon muuta. Parempaa ja ympäristöystävällisempää ainetta saa hakea. (Tämä ei ollut mainos vaan tyytyväisen kuluttajan rehellinen mielipide).

 

IMG_4342

Siinä se nyt sitten kiiltää taas puhtaana. Kivempihän se on grillata kun on puhdas ja siisti grilli. Kukapa sitä haluaisi likaisessa keittiössäkään tehdä töitä.

IMG_4346

Grillin sisäpuoli on vähintään yhtä tärkeä saada puhtaaksi kuin ulkopuoli. Laiton grillin kuumenemaan ja kun asteita alkoi olla lähemmäs 200, otin metalliharjana ja puhdistin ritilän ja parilan puhtaaksi. Sitten hanat kaakkoon ja viimeistekin homeet grillin kannesta sai kyytiä. Homeen saaminen grillistä on tosiaan helpointa kun laittaa vaan grillin ihan kuumaksi. Siinä palaa sekä homeet että muutkin ylimääräiset tavarat yhdellä kertaa. Helppoa ja nopeeta sanoisin.

Lopuksi tyhjensin vielä rasvakaukalot.

 

Sitten alkoi pihvien grillaus….


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.