Mango-lime juustokakku

Keittiö

Kevätaurinko ja lämpimät kelit inspiroivat tällä kertaa tekemään jotain hyvää ja raikasta - juustokakku limellä ja mangolla!

Aikani googlailtuani päädyin yhdistelemään Maku.fistä löytämäni Aurinkoisen juustokakun sekä Makuja.fistä löytynyt Lime-juustokakku.

Pohja:

  • 180 g Digestive-keksimurua
  • 90 g voisulaa

Täyte:

  • 500 g Mascarpone-juustoa
  • 1 prk Valio pehmeä rahka
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  • 3-4 limen hienoksi raastettu kuori ja mehu
  • ripaus vaniljaa
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 8 liivatelehteä

Pinnalle:

  • 3 liivatelehteä
  • limemehua
  • 2 dl mangososetta (sokeroimaton)

Valmista pohja:

  1. Sekoita keksimurut ja voisula keskenään. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja painele keksimuru-voiseos tasaiseksi vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa hetki.

Valmista täyte:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma semi-kovaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita juusto, rahka, sokeri (tätä kannattaa laittaa oman maun mukaan; 2,5 dl oli omasa mielestäni melko runsaasti), limen mehu ja kuori sekä rouhi sekaan hieman vaniljaa Dr.Oetkerin vaniljamyllystä.
  3. Purista liivatteista vesi pois ja sulata tilkkaan limemehua. Lisää juusto-rahkamassaan ja lisää viimeisenä vaahdoksi vatkattu kerma.
  4. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä joko jääkaapissa seuraavaan päivään tai muutama tunti pakastimessa.

Valmista pintakiille:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista vesi pois ja sulata tilkkaan limemehua.
  2. Kaada liivate mangososeeseen ja sekoita hyvin. Anna hetki jäähtyä.
  3. Kaada mangoseos juustomassan päälle. Anna hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.

 

Irrota juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele juustokakku limesiivuilla ja vaikkapa valkosuklaaristikoilla tai -rouheella. Nam!

Mango-lime_juustokakku-3


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.


Kommentoi blogikirjoitusta:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*