Remonttiterapiaa: Ulkoportaat uusiksi

PihaTalo

Joillekin nikkarointi, rakentaminen ja remontointi ovat pakollisia hommia, toisille se on terapiaa jolla saa ajatukset omista työasioista ihan muualle.

Mulla on sellainen paha tapa kesällä että en oikein osaa istua pitkään paikallaan ja nauttia esim auringosta. Jos talossa vaan on joku paikka joka kaipaa huoltoa tai uusimista, minä kaivan työkalut esiin ja alan hommiin. Käsillä tekeminen ja erityisesti puusta on jollain tavalla terapeuttista, vastapainoa vakituiselle toimistotyölle. Ja kun puusta tekee näkyvää tulosta hyvin nopeasti, voi muutamassa päivässä saada aivan älyttömästi tehtyä. Hidastavia tekijöitä on yleensä maalaushommat kun pitää kärsimättömänä odotella maalin kuivumista ennen seuraavan kerroksen maalausta ja taas odottaa….

IMG_2898

No. Viime kesänä, joka ei kyllä ollut kovin kummoinen säiden puolesta, oli taas päivä kun aivot tarvitsi terapiaa ja käsiä syyhysi tehdä jotain. Talon ulkoportaat oli jo pidemmän aikaa pistäneet silmään ja ajattelin että kunhan tulee sopiva hetki niin ne menee uusiksi. Ja sitten se päivä tuli.

 

IMG_2899

Sorkkarauta käteen ja purkuhommiin. Tältä se sitten näytti kun suurin osa maalatuista askelmista ja reunalaudoista oli revitty pois. Runko oli painakyllästettyä tavaraa ja ihan kunnossa joten siihen lisäsin vain vähän pitkiä ruuveja tukevoittamaan sitä.

Koska maali ei kestä portaissa kovin hyvin koska siinä on sekä trafiikkia niin paljon että sääolosuhteet laittaa sen melko koville, päätin vaihtaa maalatun puun ruskeaan pk:hon. Taisi olla tarjouksessakin, olisko ollut paikallisessa K-Raudassa, en muista. No, pk:ta pintaan ja portaat uusiksi. Samalla väri vaihtui harmaasta ruskeaksi, joka mun mielestä ainakin istuu talon muiden osien kanssa ihan hyvin.

 

IMG_2900

Näitä portaita on nyt kiva tallustaa. Ja parin vuoden välien kun vetelee jollain puuöljyllä uuden ruskean pinnan niin se pysyy siistinä. Eihän noi värjätyt painekyllästetyt puut nimittäin tahdo, etenkään aurinkoisella paikalla, kestää kovinkaan hyvin. Hieno ruskea väri muuttuu pikku hiljaa vaaleaksi ja kaikki lika näkyy heti.

Taas on yksi terapiasessio takana ja talo sai uudet portaat. Saattaa monen mielestä kuulostaa ihan kreisiltä että joku nauttii tällaisesta nikkaroinnista, mutta kun normityössä ei synny sellaista samalla tavalla käsin kosketeltavaa uutta, on tämä loistava vastapaino sille.

Tokihan tämä vaatii jonkin verran osaamista mutta tekemällä oppii ja hyvillä työvälineillä on mukava tehdä.

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.