Sormia alkaa jo syyhyttämään…

PihaTalo

Pientaloasujan sormia alkaa syyhyttämään kevätauringon paistaessa. Lyhyen sesongin aikana on saatava niin monta asiaa tehtyä ja välillä pitäisi myös pysty nauttimaan omakotiasumisen vapaudesta. Siksihän me vissiin sen talon ja pihan haluamme?

Kevätaurinko paistelee jo mukavasti ja lumet sulavat kovaa vauhtia. Pientaloasujan kevääseen kuuluu koko joukko erilaisia hommia joita talo ja piha teettävät kevään edetessä. Meillä on edessä ainakin omenapuiden leikkaus ennen kuin viimeiset lumet sulavat pois. Sitten pitäisi riisua terassin jouluvalot ja muut koristeet ja vähitellen alkaakin jo sitten terassin ja uima-altaan laittaminen kesäkuntoon. Eli kyllä tässä hommia piisaa ennen kuin kesä kunnolla pääsee käyntiin.

Meidän talo.

Meidän talo on vanha mutta hyvässä kunnossa. Vuosien mittaan (ollaan asuttu talossa jo vuodesta 1995) sitä on remontoitu paljon, laajennettu hieman ja pihakin on muuttunut vuosien varrella melkoisesti. Olen pyrkinyt säilyttämään vanhan, vuonna 1941 valmistuneen talon alkuperäisen tunnelman ja hengen. Toki kompromissejä on ollut pakko tehdä aina siellä täällä mutta perusajatuksena on koko ajan ollut että ”vanhasta ei saa uutta tekemälläkään” joten miksi edes yrittää väkisin.

Taloomme muuttaessani olin vasta nuori mies ja vaikka olin seurannut jonkin verran oman isäni tekemisiä omassa kotitalossani, oli moni asia silti aivan uutta. Vuosien mittaan sitä on sitten tehty kaikenlaista ja onneksi ei mitään isompia mokia ole sattunut. Monesti ihmiset tietämättään luulevat korjaavansa asioita, mutta aiheuttavatkin todellisuudessa vain talolle vahinkoa. Vanhojen talojen suhteen pitää olla erityisen varovainen koska niiden rakentamisen aikaan materiaalit ja talon käyttö poikkeaa paljon nykytaloista. Olen itse pyrkinyt opettelemaan vanhojen rintamamiestalojen rakennustavoista ja materiaaleista jotta esim remonttia tehdessä ei vahingossa laita tilalle jotain mikä ei mitenkään sovi talon henkeen ja sieluun.

Tulevat projektit

Tulen jatkossa kertomaan ja näyttämään mitä eri projekteja minulla talon suhteen on ja voin kertoa että kyllä niitä riittää. Yleenstä talven pimeinä hetkinä ennättää miettimään jo valmiiksi pari kolme projektia jotka pitää toteuttaa seuraavan kevään ja kesän aikana. Tulevalle kesälle olen ajatellut tehdä terassille osittaisen lasituksen ystävältäni saamien lasien avullla. Rakennan niihin vain raamit ja laitan paikalleen. Sen lisäksi pitäisi tehdä koiralle pieni koppi tai ainakin jonkinlainen korkeampi taso jonne se voi hypätä katsomaan ohikulkevia ihmisiä. Ja autotalliin aion asentaa kunnon telineet sekä työkaluille että renkaille. Katsotaan miten minun suunnitelmani toteutuvat. Kumpi loppuu ensin, aika vai rahat?


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.


Kommentoi blogikirjoitusta:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*