Kun valokatos meni uusiksi

MökkiPihaTalo

On valokatteita ja valokatteita. Kannattaa panetutua hieman materiaaleihin ja niiden ominaisuuksiin ennen valintaa. Halvalla ei saa hyvää, pätee myös valokatteisiin.

Kato kattoo.

Muutama vuosi takaperin katselin valokatetun terassin kattoa ja mietin että eikö ton katon pitäis päästää valo läpi jotta terassilla olisi ikään kuin taivasalla mutta silti katon alla? Aurinko oli vuosien mittaan porottanut valokatteen aivan valkoiseksi ja se oli jo niin sumea ettei valo edes mennyt siitä kunnolla läpi. Oli siis aika tehdä asialle jotain.

IMG_0616

Tältä se siis näytti. Täysi auringonpaiste mutta ei vaan tule läpi.

Katteessa oli kaiken lisäksi pieni reikä, jonka kyllä olin itse typeryyksissäni aiheuttanut. Heitin koiralle keppiä ja mun piti (siis piti) heittää hienosti katoksen yli mutta heitto jäi lyhyeksi ja keppi meni auringon hapertamasta katosta läpi ja teki nyrkin kokoisen reiän.

IMG_0671

Aurinko on polttanut kattorakenteen kohdalle ruskean raidan, vaikka se (kattopalkki) oli valkoiseksi maalattu.

Vanha pois.

Irrotin katteen varovasti pala palalta ettei se murenisi käsiin. Olin sen verran tutustunut eri materiaaleihin aina lasista pvc:hen että tiesin tämän olevan juuri pvc:tä.  Se on yli puolet PC:tä (polykarbonaattia) halvempi mutta kestää huomattavasti heikommin auringonvaloa. Valo tekee siitä nopeasti sumean ja sen lumen kantavuus on huomattavasti heikompi kuin pc:n. Päätinkin että tällä kertaa satsaan katteeseen kunnolla ja hankin juuri tuota pc:tä. Taisi olla Keraplast josta tilasin sen, ihan mitoilla ja kotiin kuljetettuna.

Ennen uuden katteen asentamista paikalleen, pesin ja maalasin kattorakenteet, koska nekin olivat auringossa saaneet kärsiä hieman.

IMG_0674

Aika rähjäiseltä näytti. Pesu ja uusi maali pintaan ja a vot.

 

IMG_0679

Pesty ja maalattu katto odottaa katetta.

Uuden asennus

Ja sitten vain asentamaan uutta katetta. Itseporautuvilla ruuveilla joissa on kumitiiveste kannassa on helpoin tapa kiinnittää kate paikalleen. Pc ei myöskään lämpölaajene auringossa samalla tavalla kuin pvc, joten se TODELLA ÄRSYTTÄVÄ kitinä kun aurinko alkaa porottamaan, jäi nyt kokonaan pois. Oikeastaan vain kun avaa superkuuman pihasaunan oven ja lämmin höyry pääsee tulvimaan katteen alle, se hieman nitisee. Muuten uusi kate on kirkas, hiljainen ja jämäkkä.

IMG_0616

Ennen.

IMG_0681

Jälkeen.

Kyl käyp katteeks, sanoisin ja suosittelen muitakin valokatteen asentajia tai vaihtajia miettimään onko se halvin aina paras. Jos multa kysytyään niin ei ole.

 


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.


Kommentoi blogikirjoitusta:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*