Helppo, nopea ja toimiva lämmöneriste

Talo

Kingspan-eristeet ovat tehokkaita lämmöneristeitä niin uudis- kuin korjausrakentamiseenkin. Laadukas lämmöneriste takaa kosteusteknisesti turvalliset rakenteet ja säästää tilaa, työvaiheita sekä materiaaleja.

Addu-teksti

Tehokkaat ja tilaa säästävät Kingspanin lämmöneristeet sopivat niin uusiin kuin vanhoihinkin taloihin. Eristelevyjen asentaminen on helppoa ja nopeaa, ja kevyitä levyjä voi käsitellä myös ahtaissa paikoissa. Jäykkärakenteisia polyuretaanilevyjä voidaan leikata, jyrsiä ja porata tavallisilla työkaluilla. Paloturvalliset Kingspan-eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu, ja niiden lämmöneristysominaisuudet pysyvät muuttumattomina vuodesta toiseen.

Kingspan-Sauna-Satu-(30mm)-2015-Corner-T&G-Straight_lr

Sauna-Satu eristää saunan

Kingspan Sauna-Satu on Suomen tunnetuin lämmöneriste, jolla saadaan saunan lämmöneristys toteutettua helposti ja turvallisesti. Eristelevyjä voidaan käyttää myös muissa tiloissa rakenteiden sisäpuolisena eristekerroksena yhdessä paneeliverhouksen kanssa.

Sauna-Satussa on ohut rakenne, joten tilat saadaan mahdollisimman tehokkaasti hyötykäyttöön. 30 mm riittää mainiosti saunan lämmöneristeeksi, sillä tuotteessa on hyvä lämmöneristys ja korkea vesihöyryn vastus. Eristelevyn alumiinipinta heijastaa osan lämpösäteilystä takaisin ja parantaa näin rakenteen lämmöneristyskykyä.

Kingspan Sauna-Satu soveltuu kaikkiin rakennuksiin rungon materiaalista ja rakennuksen iästä riippumatta. Lämmöneriste kiinnitetään suoraan kiviseinän tai puurungon päälle. Lattian ja seinän rajassa voidaan nostaa vedeneristys suoraan Sauna-Satun päälle, jolloin erillisiä sokkelirakenteita ei tarvitse tehdä.

Sauna-Satu kestää erinomaisesti saunan kuumia ja kosteita olosuhteita. Sauna-Satun ansiosta rakenne on sekä lämpö- että kosteusteknisesti oikeaoppisen ilmanpitävä, joten sauna lämpenee turvallisesti ja energiaa säästäen.

Katso video saunan eristämisestä:

Kingspan-Therma-TP10-Vintti-Iita-90mm-2015-Product-Corner_lr

Vintille lisää tilaa

Kylmän ullakon lämmöneristäminen on monessa rakennuksessa järkevä keino hankkia lisätilaa. Myös käytössä olevan ullakon lisälämmöneristäminen Therma TP10 Vintti-Iita -menetelmällä voi tuoda isot säästöt energiankulutukseen. Huonosti eristettyjen ullakkotilojen kautta syntyvät lämpöhäviöt ovat monessa talossa huomattavat.

Monissa tapauksissa pientalopaketit toimitetaan asiakkaalle ns. käyttöullakkovarauksella. Rakennushetkellä ullakolla ei ole käyttöön tulevia tiloja eikä ullakkotilaa ole lämmöneristetty. Usein tilaratkaisut on kuitenkin suunniteltu siten, että tilan hyötykäyttö on myöhäisemmässä vaiheessa mahdollista. Tällaisessa tapauksessa Vintti-Iita-eristelevyt soveltuvat erittäin hyvin tilan lämmöneristysratkaisuksi.

Katso video, miten Kingspan Therma TP10 Vintti-Iitalla saadaan kylmä ullakko hyötykäyttöön:

Vinttien eristämiseen soveltuvat myös esimerkiksi Kingspan Therma TW56 Anselmi ja Kingspan Sauna-Satu.

Vintti_ennen Vintti_remontti

Eristeratkaisut kellareihin

Kingspan Therma -eristeet ovat turvallinen lämmöneristeratkaisu myös kellareiden eristämiseen. Eristeet asennetaan suoraan kiinni kellarin seinään. Therma-eristeet toimivat höyrynsulkuna, joten erillistä höyrynsulkua ei tarvita. Eristeiden hyvä lämmöneristyskyky sekä materiaalille ominainen alhainen vesihöyryn läpäisevyys mahdollistavat lämpötaloudellisesti tehokkaan ja kosteusteknisesti oikein toimivan kellaritilan sisäpuolisen lisäeristyksen.

Kellaritilojen eristämistä suunniteltaessa tärkeää on varmistaa rakennuksen ulkopuolisen vedeneristyksen, salaojituksen ja routasuojauksen kunto ja toteutus. Ilman näiden toimivuutta kellaritilan sisäpuolista lisäeristämistä ei pidä tehdä. Lisäeristämisen edellytyksenä on seinälinjan pysyminen kuivana ulkoista kosteutta vastaan sekä maan pysyminen sulana.

Kingspan-eristeillä tiiviin rakenteen toteuttaminen on helppoa. Eristelevyn paksuudeksi kellaritilan sisäpuolisessa eristämisessä riittää 30–60 mm riippuen tilan käyttötarkoituksesta, halutusta eristystasosta sekä siitä, kuinka suuri osa seinälinjasta jää maanpinnan alapuolelle.

Kellarin eristelevyksi soveltuvat hyvin esimerkiksi Kingspan Therma TP10 (ent. SPU AL) tai Therma TR26 (ent. SPU SP). Yhtä hyvä vaihtoehto on myös Kingspan Therma TW56 Anselmi, jossa sisäpinnan levytys on valmiina.

Lue lisää Kellarin Eristä Oikein -korjausoppaasta >


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

eriste eristeet eristys eristäminen eristää lisäeriste lisäeristys lämmöneriste lämmöneristys

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.spu.fi

Kingspan -lämmöneristeet (ent. SPU Eristeet)

Kingspan Insulation on maailman johtava fenoli-, polyuretaani- ja tyhjiölevyeristeiden valmistaja. Yritys on osa laajempaa Kingspan Group -konsernia, jonka tuotteisiin kuuluvat markkinoiden tehokkaimmat lämmöneristeet, ympäristöteknologia ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä teknologia.

Irlannissa 1960-luvun lopulla perustettu Kingspan Group on maailmanlaajuinen toimija, jonka kaikkien toimialojen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2014 noin 2 miljardia euroa. Vuoden 2015 liikevaihtoennuste on 2,7 miljardia euroa.

Kankaanpäässä SPU Eristeitä vuodesta 1977 asti valmistanut SPU Oy on ollut 1.7.2015 lähtien Kingspan Insulation Oy. Kingspan Insulation Oy tarjoaa poikkeuksellisen laajan valikoiman tuotteita ja asiantuntijuutta lämmöneristemarkkinoille Pohjois-Euroopassa. Suomen liiketoiminnan lisäksi Kingspan Insulation Oy on vastuussa Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian, Liettuan ja Venäjän liiketoiminnasta.

Kingspan -lämmöneristeet

Valikoimiimme kuuluu Kankaanpäässä valmistetut polyuretaanilämmöneristeet eli Therma-tuoteperhe. 

Tuotevalikoimamme on täydentynyt entistäkin tehokkaammilla Kooltherm-tuoteperheen lämmöneristeillä ja seuraavan sukupolven OPTIM-R-tyhjiöeristejärjestelmillä.  

Vanhat tutut joka kodin eristeet kuten Sauna-Satu, Vintti-Iita ja Anselmi ovat edelleen valikoimissamme.

Energiatehokkaita Kingspan-eristeitä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Ne soveltuvat lähes kaikkeen lämmöneristämiseen aina lattiasta, seinään ja kattoon.

Vahvaa tuotekehitystä

Jatkuvan tuotekehityksemme ansiosta meillä on valmiit ratkaisut niin kesämökin saunan eristämiseen kuin nollaenergiakerrostalojen rakentamiseenkin. Onnistuneen kehitystyön ansiosta olemme alan markkinajohtaja.

Pidämme huolta ympäristöstä

Normaaleissa rakennuksissa lämmitysenergia muodostaa rakennuksien aiheuttamista ympäristöhaitoista suurimman osan, joten lämmitysenergiaa säästävien tuotteiden oikea käyttö säästää luonnonvaroja tuleville polville. Kingspan-eristeillä energiaa säästävät rakenteet voidaan toteuttaa helposti ja yksinkertaisesti. Olemmekin toimittaneet lämmöneristeet satoihin matala-, passiivi- ja nollaenergiarakennuksiin.

Otamme myös omassa toiminnassamme huomioon ympäristön suojelun. Vuodesta 2000 saakka kaikki käyttämämme sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

Suomessa valmistetut Kingspan Sauna- Satu ja lähes kaikki Therma - tuotteemme ovat M1-luokiteltuja.

Lue lisää: Kingspan Insulation Oy