Helppoa kesäruokaa: pizzaa ja lettuja

Keittiö

Lomalla ei jaksa kökkiä keittiössä. Helpota ruokahuolia valmispohjaan tehdyllä pizzalla ja paista jälkkäriksi kasa lettuja. Kesän tuore sato sopii kummankin raaka-aineeksi.

Helppoa kesäruokaa: pizzaa ja lettuja

Lomalla ei jaksa kökkiä keittiössä. Helpota ruokahuolia valmispohjaan tehdyllä pizzalla ja paista jälkkäriksi kasa lettuja. Kesän tuore sato sopii kummankin raaka-aineeksi.

 

Pizza ja letutko muka lasten ruokaa? Höpö höpö! Kesän leppoisassa mökkitunnelmassa niistä nauttivat aikuisetkin. Näppärästi rullalle pyöräytettävät kesäruoat voi syödä suoraan kädestä vaikka riippumatossa tai luonnon helmassa. 

Pizzan teet nopeasti ja kätevästi valmiiseen suolaiseen Pyöreään Piirakkataikinaan.

Tällöin pohja on rapea, mutta ei niin hiivataikinamainen. Toki voit tehdä pohjan myös itse. Täytteeksi sopii puutarhan tuore sato. Myös vaikkapa kantarellit tai muut alkukesän sienet, muikut ja muut mökkimiljöön aarteet maistuvat pizzassa.

Niin ikään jälkiruokaletut voit paistaa valmiista Lettu- ja vohvelijauhosta, johon ei tarvitse lisätä edes kananmunaa. Vaihtelua lettuihin saat käyttämällä taikinaan erilaisia nesteitä. 

Yllätä kesävieraat pirteillä lakuletuilla, joiden reseptin Myllyn Parhaan Arja Elina Laine on kehitellyt tangokuningas Jari Sillanpäälle! Salmiakin seuraksi sopivat auringon kypsyttämät mansikat. 

Kesäpizza Pyöreään Piirakkataikinaan

2 isoa tai 4 pientä pitsaa

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte:
400 g tomaattimurskaa
1–2 rkl oreganoa, basilikaa tai pizzamaustetta
1 tl rakuunaa
½ tl mustapippuria
1 kesäsipulinippu
n. 1 l kantarelleja
1 tlk (pieni) aurinkokuivattuja tomaatteja
4 tomaattia viipaleina
(pikkukaloja, muikkuja tms.)
2–3 dl kevyttä pitsajuustoraastetta (laktoositonta tarvittaessa)

Levitätai kauli taikina mahdollisimman isoksi ohueksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.

Levitä päälle tomaattimurska, mausteet, paistetut sienet ja sipulit sekä pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja halutessasi muikkuja tms. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 min kauniin väriseksi.

Kesäruokaa lettuja

 

Salmari-lakuletut

7–8 kpl

4½ dl vettä, kookosmaitoa, laimeaa mansikkamehua tai mausteista kivennäisvettä
½ dl salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
1 pss Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoja

Rahka-lakritsiherkku letuille:
n. 2 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
n. 2 dl (sitruuna)maitorahkaa
1–2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi:

mansikoita
salmiakkilakritsikastiketta (valmista)
turkinpippureita tai salmarilakuja
mansikoita

Vispaa lettu- ja vohvelijauhot tasaiseksi taikinaksi salmiakkilakritsijauheella maustettuun nesteeseen. Paista pannulla isoja räiskäleitä, käytä paistamiseen rasvaa ainakin valurautapannulla. Muurinpohjalettuihin voit käyttää 5 dl nestettä. Laita jokaiselle räiskäleelle lakritsijäätelöä, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita tai tee rahka-lakritsiherkku. Nauti heti.

Valmista rahka-lakritsiherkku seuraavasti: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja mausta sopivaksi. Laita letuille rahkaseosta, mansikoita, salmiakkilakritsikastiketta, lakuja ja mansikoita.

Reseptit: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.