Näin hyödynnät kotitalousvähennyksen kesäkauden juhlien valmistelussa

Sisustus

Kesän juhlat lähestyvät, kotona pitäisi siivota, pihaa kohentaa ja terassikin uusia. Kotona teetetyn työn kustannukset voi osittain vähentää verotuksessa, joten apua kannattaa palkata.

Kotitalousvähennystä voi saada kahteen tuhanteen euroon saakka. Omavastuuosuus on sata euroa. Vähennysosuus riippuu siitä, onko työntekijä palkattu työsuhteeseen vai työskenteleekö hän yrityksessä. Ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä ostetusta työstä saa vähentää verotuksessa 45 prosenttia työn osuudesta ja työsuhteeseen palkatun työntekijän palkasta 15 prosenttia sekä palkkaan liittyvät sivukulut.

Mistä kotitalousvähennyksen saa?

Kotitalousvähennyksen saa esimerkiksi siivous-, tarjoilu- ja ruoanlaittotyöstä. Vähennyskelpoisia ovat myös asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöt: maalaus, tapetointi ja lattiapintojen uusiminen. Lue lisää kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä.

Miten kotitalousvähennystä haetaan?

Kotitalousvähennys huomioidaan verotuksessa eli se laskee veroprosenttia. Vähennys kannattaa hyödyntää heti ja hakea uusi verokortti Verokortti verkossa -palvelusta vero.fi/verokortti. Verokortille haettava vähennys toimii parhaiten, jos kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä teetetään säännöllisesti ja koko vuoden laskutussumma on helppo arvioida.

Palkka.fi-palvelu on paras vaihtoehto, jos kotitaloustyöntekijä on palkattu työsuhteeseen. Palvelussa hoituu palkanmaksu ja siihen liittyvät lakisääteiset ilmoitukset lähtevät automaattisesti oikeille tahoille. Palkka.fi:ssä ilmoitettu kotitalousvähennys hyvitetään lopullisessa verotuksessa. Kotitalousvähennys siirtyy molemmista palveluista automaattisesti esitäytetylle veroilmoitukselle.

Lähde: Verohallinto


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.