Syksyn 2011 keittiötrendit

Keittiö

Syksy on loistava ajankohta suunnitella ja toteuttaa pieni keittiöremontti tai hankkia jopa kokonaan uusi keittiö. Uusista keittiötrendeistä löytyy varmasti jokaiselle mieleinen.

Kuva: Keittiö on viimeistelty alumiinisilla vetimillä sekä mustalla, tyylikkäällä laminaattityötasolla, jossa on metallikuvioreuna. Työtaso toimii pienessä keittiössä mainiosti myös tilanjakajana.  Kuvan keittiö on Faktum-sarjaa.  Lisätietoja Ikea, www.ikea.com  

Keittiöstä on tullut oleskelutila, olohuoneen jatke ja kodin sydän, jossa arkiaskareiden tulee sujua vaivattomasti. Tämän päivän keittiöissä avainasemassa ovat helppokäyttöisyys, selkeys ja tilan tuntu. Keittiöiden pinnoissa ja materiaaleissa yhdistellään niin kiiltävää kuin mattaa ja tarjolla on myös lämmintä puuta ja viileää kiveä. Kaapin oviin laitetaan joko mahdollisimman suuret ja pelkistetyt vetimet tai sitten ne jätetään kokonaan pois. Kontrastia keittiöön saa erivärisillä ylä- ja alakaapeilla.  Värimaailmassa maanläheiset sävyt ja harmaa ovat erityisesti suosittuja.

Luonnonmateriaalien käyttö ja ekologisuuden huomioiminen keittiöissä kasvaa myös koko ajan. Kestävä ja ympäristöystävällinen luonnonpuu onkin erinomainen vaihtoehto materiaaliksi oviin ja tasoihin.

Uutuuskeittiöissä saarekkeet toimivat ruokapöydän tavoin: niiden äärellä vietetään aikaa perheen ja ystävien kesken.  Saarekkeeseen voi myös sijoittaa oman yrttitarhan ja saada samalla värejä, tuoksuja ja makuja niin keittiöön kuin kokkailuihinkin.  Jos uutta ilmettä keittiöön haluaa pienellä vaivalla ja taloudellisella panostuksella, onnistuu se vaihtamalla tasot, ovet tai pelkästään uudet vetimet kaappeihin.

Hyvä huomioida:

 • Keittiökoneiden sijoittelu
 • Astioiden ja pienkoneiden säilytys
 • Pintamateriaalien puhtaanapito
 • Työpöytien ja tasojen korkeus
 • Turvallisuus

Katso esimerkkejä syksyn 2011 keittiömalleista seuraavalta sivulta.

 

Puhdaslinjaista tyylikkyyttä. Trendikäs keittiö syntyy yhdistelemällä erilaisia materiaaleja ja värejä. Kuvan keittiössä yläkaapit ovat valkoista kiiltävää kalvo-ovea ja alakaapit ovat keskitummaa puuta. Kalvo-ovet ovat erittäin kestäviä ja sileäpintaisia mdf-runkoisia ovia. Keittiön valkoiset korkeapainelaminaattitasot ovat 40 mm:n paksuisia. Tasot ovat helppohoitoisia ja kestävät kovaa kulutusta. Lisätietoja Gaala-Keittiöt, www.gaalakeittiot.fi  Puhdaslinjaista tyylikkyyttä. Trendikäs keittiö syntyy yhdistelemällä erilaisia materiaaleja ja värejä. Kuvan keittiössä yläkaapit ovat valkoista kiiltävää kalvo-ovea ja alakaapit ovat keskitummaa puuta. Kalvo-ovet ovat erittäin kestäviä ja sileäpintaisia mdf-runkoisia ovia. Keittiön valkoiset korkeapainelaminaattitasot ovat 40 mm:n paksuisia. Tasot ovat helppohoitoisia ja kestävät kovaa kulutusta. Lisätietoja Gaala-Keittiöt, www.gaalakeittiot.fi.

Modernia saaristolaistunnelmaa. Pelkistetyn minimalistinen ja selkeitä linjoja sisältävä keittiö tuo raikkaan vaikutelman. Säde-ovimalli on kiiltomaalattua mdf-levyä ja kehysmäisesti kulkevat tummat työtasot wenge-laminaattia. Kauniin yksinkertaisen keittiön viimeistelevät erikokoiset laatikko-osat, jotka on varusteltu sormiurilla. Lisätietoja Topi-Keittiöt, www.topi-keittiot.fi  Modernia saaristolaistunnelmaa. Pelkistetyn minimalistinen ja selkeitä linjoja sisältävä keittiö tuo raikkaan vaikutelman. Säde-ovimalli on kiiltomaalattua mdf-levyä ja kehysmäisesti kulkevat tummat työtasot wenge-laminaattia. Kauniin yksinkertaisen keittiön viimeistelevät erikokoiset laatikko-osat, jotka on varusteltu sormiurilla.  Lisätietoja Topi-Keittiöt, www.topi-keittiot.fi.

Keittiö, jossa pinta sekä näkyy että tuntuu. Elävyyttä keittiöön saa uudenlaisilla struktuuriovilla, joiden erikoisvalmisteinen viilukuvio on valmistettu lehtikuusesta. Ovien kellertävän sävyinen kohokuvio on hieman epäsymmetrinen. Kaapiston ovissa on matalakiiltoinen pintalakkaus ja mustan laminaattitason pinnassa on aitoa luonnonkiven tuntua. Lisätietoja Puustelli, www.puustelli.fi  Keittiö, jossa pinta sekä näkyy että tuntuu. Elävyyttä keittiöön saa uudenlaisilla struktuuriovilla, joiden erikoisvalmisteinen viilukuvio on valmistettu lehtikuusesta. Ovien kellertävän sävyinen kohokuvio on hieman epäsymmetrinen. Kaapiston ovissa on matalakiiltoinen pintalakkaus ja mustan laminaattitason pinnassa on aitoa luonnonkiven tuntua. Lisätietoja Puustelli, www.puustelli.fi.

Persoonallisia ratkaisuja. Keittiön kaapiston ovet ovat vaaleaa viilukoivua. Keittiöryhmän takana oleva kaapisto on valmistettu pähkinäviilusta. Ruskean eri sävyjen käyttö tuo keittiöön syvyyttä ja tilantuntua. Tasoissa on käytetty sekä koivua että mustaa tyylikästä kiveä. Lisätietoja Gaala-Keittiöt, www.gaalakeittiot.fi  Persoonallisia ratkaisuja. Keittiön kaapiston ovet ovat vaaleaa viilukoivua. Keittiöryhmän takana oleva kaapisto on valmistettu pähkinäviilusta. Ruskean eri sävyjen käyttö tuo keittiöön syvyyttä ja tilantuntua. Tasoissa on käytetty sekä koivua että mustaa tyylikästä kiveä. Lisätietoja Gaala-Keittiöt, www.gaalakeittiot.fi.

Elegantti kokonaisuus ripauksella romantiikkaa. Suoralinjaisten ja vähäeleisten keittiöiden rinnalla on edustettuna myös perinteisemmät ja runsaammat keittiöt. Keittiöryhmässä on runsaasti työtilaa ja erikokoiset säilytyskaapit sisältävät parhaimmat mekanismit. Keittiöryhmän Saara-ovimalli on valkoinen, perinteinen kehysovi ja työtasona on paksua tummaa laminaattia. Tyylikkäät valoratkaisut viimeistelevät tunnelman. Lisätietoja Petra-Keittiöt, www.petrakeittiot.fi Elegantti kokonaisuus ripauksella romantiikkaa. Suoralinjaisten ja vähäeleisten keittiöiden rinnalla on edustettuna myös perinteisemmät ja runsaammat keittiöt. Keittiöryhmässä on runsaasti työtilaa ja erikokoiset säilytyskaapit sisältävät parhaimmat mekanismit. Keittiöryhmän Saara-ovimalli on valkoinen, perinteinen kehysovi ja työtasona on paksua tummaa laminaattia. Tyylikkäät valoratkaisut viimeistelevät tunnelman. Lisätietoja Petra-Keittiöt, www.petrakeittiot.fi.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

keittiöremontti keittiötrendit saareke