Fonduehaarukat
Fonduehaarukoiden päässä on graafinen symboli, joka helpottaa oman haarukan tunnistamista.

Value-fonduepata on sisä- ja ulkopuolelta emaloitua valurautaa, mikä suojaa ruostumista vastaan ja vahvistaa astian pintaa. Valurautainen fonduepata sopii kaikille liesityypeille myös induktioliesille. Padan polttimessa suositellaan käytettäväksi joko yksittäispakattua polttopastaa tai -geeliä. Valurautaisen padan on suunnitellut ruotsalainen muotoilija Pia Törnell. Lisäksi hän suunnitteli padan kanssa yhteensopivat fonduehaarukat. Haarukat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja pyökistä. Jokaisen haarukan päässä on graafinen symboli, jonka avulla kukin ruokailija tunnistaa oman välineensä. Value-fonduepata maksaa noin 70 euroa / kappale, neljän fonduehaarukan setti puolestaan noin 16 euroa.

Suklaa-chili –fondue
400 g suklaata
2 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
1 pala punaista chiliä
½ dl tummaa kahvia
(3 rkl konjakkia)
Laita Value-fonduepata liedelle ja kuumenna kuohu- ja ranskankerma siinä kiehuvaksi. Kaada paloiteltu suklaa kiehuvan kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Siirrä pata jalustalle ja pidä seoksen alla riittävä lämpötila, mutta ei kuitenkaan liian kuumana, jotta seos pysyy juoksevana. Suklaaseosta voi ohentaa tilkalla maitoa, jos on tarvetta.
Suklaafonduen kanssa tarjoiltavaksi sopii hyvin esimerkiksi reiluiksi paloiksi leikatut ananas-, omena- ja päärynäviipaleet sekä makeat keksit. Suklaafonduekastiketta voi maustaa oman mielensä mukaan. Maustamiseen käyvät hyvin muun muassa pähkinät, erilaiset pippurit ja chilit.
(Resepti: Marko Palovaara, Valio)