Keraamisen liesitason hyvät ja huonot puolet
Keraamiset keittotasot ovat yleistyneet nopeasti siitä huolimatta, että ne ovat vähintään 1 000-2 000 markkaa kalliimpia kuin teräksiset tai emaloidut tasot, joissa on perinteiset valurautaiset keittolevyt. Laadukkaimmat erilliset keraamiset keittotasot maksavat jopa 5 000 markkaa, kun tuiki tavallisen valurautalevytason voi saada 1 500 markalla.

Myös perinteinen vapaasti seisova liesi varustetaan nykyään yhä useammin keraamisella tasolla. Koska keraamisen keittotason pinta on täysin sileä, se on helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Sen sijaan perinteiselle keittotasolle kiehahtanut maito ja rasvaroiskeet tarttuvat kiinni ja niiden puhdistaminen levyiltä ja levyjen välistä on työlästä. Mutta olipa keittotaso keraaminen tai perinteisesti valurautalevyillä varustettu, lika pitää puhdistaa tuoreeltaan, eikä sitä kannata päästää pinttymään. Keraaminen taso voi mennä pilalle voimakkaasta hankaamisesta. Sitä ei voi missään nimessä käsitellä yhtä kovakouraisesti kuin perinteistä liesitasoa, mikä myös on syytä ottaa huomioon jo valintatilanteessa. Jopa epätasainen keittoastian pohja voi naarmuttaa tasoa.