Keittiöideoita – Vanhan puutalon moderni keittiö

Keittiö

Helsinkiläinen lapsiperhe remontoi keittiönsä sopimaan vanhan puutalon henkeen. Siinä yhdisteltiin mustaa ja valkoista sekä tanskalaista designia.

Alkuperäinen puuovi tuo kontrastia moderniin keittiöön.

Keittiöideoita – Vanhan puutalon moderni keittiö

Helsinkiläinen lapsiperhe remontoi keittiönsä sopimaan vanhan puutalon henkeen. Siinä yhdisteltiin mustaa ja valkoista sekä tanskalaista designia.

 

Kolmihenkinen perhe toivoi ilmavaa ja modernia keittiötä. Kodin ostohetkellä 1901-luvun puutalosta puuttui kokonaan keittiö, sillä edelliset asukkaat olivat purkaneet sen kokonaan pois. Tämä ei kuitenkaan perhettä haitannut – eipähän tarvinnut käyttää aikaa purkuhommiin. 

Helsinki_kuva-2_Modernin keittiön yleisilme.

Selkeälinjainen muotoilu edustaa perheen sisustusmakua, ja mieleinen keittiö saatiin tanskalaiselta keittiövalmistaja Kvikiltä. Malleista viehätti eniten valkoinen mattapintainen Mano. Saarekkeen päälle valittiin kevyt valaisinliesituuletin niin, että se ei peitä keittiön yhteydessä olevaa olohuonetta.

Helsinki_kuva-5-Smegin retromallinen jääkaappi

Smegin retromallinen jääkaappi on keskeinen osa perheen keittiötä.

Perhe oli haaveillut Smegin retromallisesta jääkaapista jo asuessaan edellisessä asunnossaan. Smeg oli siis hankintalistalla heti, kun uuden kodin keittiötä ryhdyttiin suunnittelemaan. Vaaleiden kaapistojen ja mustan jääkaapin kaveriksi yhdistettiin mustat kivikomposiittitasot.

Helsinki_kuva-3-Ruokailutila sijaitsee keittiön yhteydessä.  Helsinki_Keittiön yleisilme 2.

Ruokailutila sijaitsee keittiön yhteydessä.

Keittiön mustavalkoista sisustusteemaa jatkettiin ruokailuryhmään. Keittiön pöydän tuoleihin päätettiin satsata, joten huonekaluliikkeestä ostettiin valkoiset Eamesin DSW-klassikkotuolit. Perheen äiti haaveili keittiönpöydäksi mustaa pyöreää pöytää, jollaista ei kuitenkaan myyty kaupoissa. Niin puuartesaaniksikin opiskellut perheenisä pääsi hommiin. Pöydän parissa kulutetut työtunnit olivat vaivan arvoisia, sillä lopputuloksena syntyi täydellinen pöytä unelmien keittiöön. 

Teksti: Anni Hämäläinen, kuvat: Sara Huhtinen

Lue myös

Keittiöideoita – Runsas ja rustiikkinen keittiö >

Keittiöideoita – Trendikkäästi tumma keittiö >

Helsinki_kuva-6-Retrohenkinen Ascaso Dream -kahvikone ja kahvimylly

Retrohenkinen Ascaso Dream -kahvikone ja kahvimylly ovat Kaffecetralenista.

Helsinki_kuva-7-Ikean Ekby-hylly  Helsinki_kuva-8-Anton&Anton

Kevytrakenteiseen Ikean Ekby-hyllyyn asettuvat kauneimmat astiat ja keittiöpurkit käden ulottuville. Keittiössä huokuu modernin ja rustiikin kontrastia.

Helsinki_kuva-9-Jääkaapin ovi.  Helsinki_kuva-10-Kaikki paikoillaan.

Jääkaapin oveen saa tarvittaessa esille ostoslistat ja tärkeimmät reseptit. Keittiössä kaikilla on oma paikkansa, myös mausteilla.

Helsinki_kuva-11-Yrtit ikkunalaudalla.  Helsinki_kuva-12-Yksityiskohta1

Ikkunalaudalla kasvatetaan yrttejä Ushmaman-paperipusseissa. Ne on hankittu Nougat-sisustusliikkeestä.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.