Kesän ihanin juustokakku mansikasta ja valkosuklaasta

Keittiö

Mansikka-aika on pian parhaimmillaan! Mansikka-valkosuklaakakun raikas mansikkatäyte tasapainottaa makeaa valkosuklaamoussea – tämä on täydellinen kesäpäivän herkku!

Kesän ihanin juustokakku mansikoista ja valkosuklaasta

Mansikka-aika on pian parhaimmillaan! Mansikka-valkosuklaakakun raikas mansikkatäyte tasapainottaa makeaa valkosuklaamoussea – tämä on täydellinen kesäpäivän herkku!

 

Mansikka-valkosuklaakakku_pääkuva

Täyteläinen mansikkamousse syntyy, kun mansikkasose keitetään ensin kasaan. Mansikkasoseen voi tehdä myös pakastemansikoista. Sekä mansikkamoussea että valkosuklaamoussea voi käyttää myös täytekakkujen täytteenä. Ohje on tehty halkaisijaltaan 28 cm:n vuokaan. Puolikas ohje riittää 20 cm:n vuokaan.

 

Mansikka-valkosuklaa-juustokakku

 

Mansikkasose

  • 800 g mansikoita (pakaste)
  • 2 dl sokeria

Laita mansikat ja sokeri kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä. Nosta lämpötilaa, kun mansikoista on irronnut nestettä. Keitä seosta n. 10–15 min tai kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lusikoi syntyvää vaahtoa pois. Survo sose sauvasekoittimella hienoksi ja jäähdytä.

Pohja

  • 400 g Digestive-keksejä
  • 175 g voita sulatettuna

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 28 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valkosuklaatäyte

  • 6 liivatelehteä
  • 250 g maitorahkaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl kiehuvaa vettä
  • 350 g valkosuklaata
  • 4 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen. Kääntele joukkoon suklaa-kermaseos ja kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin mansikkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Mansikkatäyte

  • 4–5 dl mansikkasosetta (ohje yllä)
  • 8 liivatelehteä
  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja suurin osa mansikkasoseesta yhteen. Vaahdota kerma. Lämmitä loput mansikkasoseesta ja liuota pehmenneet liivatelehdet joukkoon. Kaada sulatetut liivatteet tuorejuusto-marjaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu

Vaahdota kerma, makeuta halutessasi ja pursota vaahto kakun reunalle. Koristele haluamallasi tavalla. Marengit kannattaa laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Marenkien ohjeen löydät täältä.

Mansikka-valkosuklaakakku_2  Mansikka-valkosuklaakakku_3

Resepti ja kuvat: Liisa Westerberg

Alkuperäinen ohje on Liisan Makeaa-blogista.

Lisää Liisan reseptejä löydät Koko Suomi leipoo -kirjasta (WSOY 2014).


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.