Aloita uusi keskustelu
Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi
Anonyymi
Anonyymi

Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

Olen aina pitänyt itsestään selvänä,että omakotimökkiläinen säilyttää tällaista vehjettä omassa pihassaan.Jopa Busterinkin olen tuonut talveksi takapihalle.Nyt kuitenkin ilmeni Jyväskylässä että byrokraatti kieltää tämmöisen menettelyn.Vaatii anomaan luvan.Ei kuitenkaan myönnä sellaista kuin erittäin poikkeuksellisessa tapauksessa ja sittenkin vaatii lupalapusta 200 €uron korvauksen.Summa ei perustu mihinkään lakiin tai asetukseen ,sen on virkamies vetässyt hihastaan.Veneille on kuulemma joitakin maksullisia veneidensäilytyspaikkoja joissa ei kuitenkaan ole mitään takeita ilkivaltaa vastaan.Asuntovaunuille ja -autoille ei ole osoittaa mitään paikkaa.Ihmiset säilyttävät siten omaisuuttaan"laittomasti" pihallaan. Miten tämä asia on muilla paikkakunnilla ?
1 ääntä

Vastaukset

 1. Anonyymi

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  Minäkin olen pitänyt itsestään selvänä, että omat tavarat pidetään omalla pihalla, en tosin tiedä mitä tästä laki sanoo.

  Tietääkö kukaan saako tien mutkassa säilyttää asuntovaunua ja peräkärryä. Meidän naapurustossa yksi omakotiasukki on ottanut pientareen vaunun ja peräkärryn vakituiseksi säilytyspaikaksi.
  0 ääntä
 2. hilse Viestejä: 7

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  No ei pidä mennä kyselemään saako pitää pihalla- olen kahden rakennustarkastajan kuullut sanovan, että mitä kyselet, jos et kysy,
  kukaan ei puutu . eli monet asiat on virkamiestenkin mielestä huuhaata ja he eivät puutu muuten kuin kysyttäessä sanoo minkälaiset ohjeet on annettu, mieheni rakentaa puukehikon parhaillaan takapihallemme ja huomenna ostan siihen ison hyvän ressun ja on paikka taas asuntovaunulle talveksi :D ;)
  0 ääntä
 3. User 107279 Viestejä: 1

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  Vantaalla kehoitettiin purkamaan varastorakennuksen jatkoksi tehty pressukehikko, jossa oli tarkoitus säilyttää asuntoautoa talvella. Kunnalta ilmoitus tuli siinä muodossa, että ko. rakennelmalle täytyisi hakea lupa (jota ei varmaankaan olisi myönnetty) tai sitten on purettava pois.
  Naapuri lie valittanut - tuskin muutoin olisi puututtu asiaan. Paikka on pussinperätie jossa ei läpikulkua.
  Tähän asti on saanut kyllä säilyttää omalla tontilla sekä vaunua että autoa - myös lähistön rivarien pihassa näitä näkyy.
  Tässäpä oiva rahankeruukonsti köyhille kunnille, kun näyttää kalustoa olevan joka toisella pihalla :D
  1 ääntä
 4. Anonyymi

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  Asuntovaunua/-autoa saa säilyttää omalla pihalla, mutta minkäänlaista pressukehikkoa ei saa tehdä....siis taivasalla vaan.
  0 ääntä
 5. Anonyymi

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  Palstalla käsitellään "OMAKOTI" asumista.Vaikuttaa siltä,että tämä omaksi kodiksi luultu onkin byrokraatin koti.Meillä ei ole OMASSA kodissamme tai tontillamme mitään päätäntävaltaa.Tuossakin asiassa pitäisi maksaa luvasta täysin ulkopuoliselle kuin jollekin omistajalle ja vuokralle antajalle täysin tyhjästä 200 €.Missä on oikeus ja kohtuus?
  0 ääntä
 6. Anonyymi

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  Mistähän löytyisi laki tai asetus tuolle väitteelle maksusta. Ymmärrän hyvin, että taajama-alueilla ei saa luvatta rakentaa määrättyä isompaa rakennusta, joihin myös telttarakenteet kuuluu... Mutta että pihassa seisovalle autolle tai veneelle täytyisi hakea lupa, niin mistähän löytyy sille päätös?
  0 ääntä
 7. Anonyymi

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  NO kohta aletaan maksaa varmaan kulkulupaa omalle tontille. Pressukatos on siinä mielessä hauska tehdä omalle tontille omin päin, kun se on tosi nopeasti purettavissa asuntovaunun päältä kun joku siitä saa pollikärpäsiä nenäänsä. Nykyään kun on jos mitä maksuja, niin alkaa välillä tuntumaan että olemme ihan muuallakuin Suomessa. Arvannette missä.
  0 ääntä
 8. Anonyymi

  VS: VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa


  [QUOTE][CITE]Anonyymi:[/CITE]Palstalla käsitellään "OMAKOTI" asumista.Vaikuttaa siltä,että tämä omaksi kodiksi luultu onkin byrokraatin koti.Meillä ei ole OMASSA kodissamme tai tontillamme mitään päätäntävaltaa.Tuossakin asiassa pitäisi maksaa luvasta täysin ulkopuoliselle kuin jollekin omistajalle ja vuokralle antajalle täysin tyhjästä 200 €.Missä on oikeus ja kohtuus?
  14.10.2009 [/QUOTE]

  [QUOTE][CITE]Anonyymi:[/CITE]Mistähän löytyisi laki tai asetus tuolle väitteelle maksusta. Ymmärrän hyvin, että taajama-alueilla ei saa luvatta rakentaa määrättyä isompaa rakennusta, joihin myös telttarakenteet kuuluu... Mutta että pihassa seisovalle autolle tai veneelle täytyisi hakea lupa, niin mistähän löytyy sille päätös?
  14.10.2009 [/QUOTE]
  Tällaisen bumaskan byrokraatti löi kysyjälle eteen:
  http://www3.jkl.fi/hakemisto/sivu.php/asia/2727.
  Sen 24 pykälä kieltää tämän. Byrokraatti VOI myöntää luvan jos naapurikin on myötämielinen.Hän ei kuitenkaan kerro myöntävänsä lupaa kun erittäin hyvin perustelluissa (poikkeus)tapauksissa.Ei kerro kuitenkaan mitkä olisivat hyviä perusteluja.Sen lisäksi rakennusjärjestyksestä ei löytynyt kohtaa missä ko. lupa olisi hinnoiteltu.Vetikö hintatiedon hihastaan? 190 € :(korjaus aikaisempaan tietoon 200 €)
  Olen kysellyt muutaman kaupungin rakennusvalvonnasta näitä asioita ja useimmissa paikoissa asuntoautoa ja venettä SAA SÄILYTTÄÄ omassa pihassaan.
  Täällä Jyväskylässä ei. Täällä oli pari vuotta sitten kova ajojahti telttatalleja kohtaan.Sama instanssi löi kirveensä kiveen.Mikään laki ei kieltänytkään telttatalleja.Niin ne nököttävät pihoissa edelleenkin.Poru on nyttemmin vaimentunut.Joissakin kaupungeissa jopa rakennusvalvonnasta saa pihan kevyiden rakennelmien piirustuksia !
  Rakennusvalvonnalla EI OLE OSOITTAA minkäänlaisia asuntovaunujen säilytyspaikkaa kaupungissa.Silti ollaan kieltämässä ja maksuja vaatimassa.
  0 ääntä
 9. Matti Keränen

  VS: Asuntovaunun tai-auton säilyttäminen omakotitalon pihassa

  No on teillä ongelmat. Itse en kyllä moiseen simputukseen suostuisi, jos OMAlla tontilla OMAa pyörillä kulkevaa rekisterissä olevaa ajoneuvoa kielletään säilytettävän. Johan vaunu on meillä lisäksi käytössä vierashuoneena ympäri vuoden. 

  Käsittämätöntä p*skaa!!! Onko meininki muuttunut miksikään sitten 2009?

  0 ääntä

mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa