Aloita uusi keskustelu
Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi
jousimies49
jousimies49 Viestejä: 9
Liittynyt: 07-04-08

Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

Missä vika. Se alkaa kasvaa komeasti keväällä, mutta kun se on n. 35cm korkea, niin se alkaa kaatua maahan, kellastuu ja kuolee pois. Kertaakaan se ei ole kukkinut. Minulla on näitä kaksi samassa maassa ja molempien kanssa on sama juttu.
0 ääntä

Vastaukset

 1. Anonyymi

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Minulla keisarinpikarililjaa kasvaa kahdessa paikassa. Aurinkoisessa paikassa lilja kasvaa heikommin ja se on nytkin vasta noin. 30 cm korkea . Puolivarjoisessa paikassa lilja kukkii jo. Löysin sattumalta nuo liljan sipulit vanhasta poistetusta kukkapenkistä ja siirsin ne noihin nykyisiin paikkoihin viime kesänä.
  0 ääntä
 2. Anonyymi

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Minulla on käynyt jo kahtena vuonna samanlailla keisarin pikarililjan kanssa. Luulin jo, että myyrät ovat siinäkin tehneet työtä, tosin eikös niiden mukuloiden pitäisi karkoittaa myyriä? Täytyy sitten varmaankin kokeilla varjoisampaa paikkaa, koska nykyinen on suorassa auringonpaisteessa. Kiitos vinkistä!

  Kikkara
  0 ääntä
 3. Lilli Viestejä: 6

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  On tavallaan hieno kuulla, että muillakin sama ongelma, kun minulla.
  Minä ostin kolme vuotta sitten keisarin pikarililjan, juuri sen vuoksi, että on komea kukka ja karkottaa myyriä... En ole nähnyt kukkaa olenkaan, vaan kahtena kesänä kasvoi noin 30cm kellastui ja kuoli. En löytänyt mitään tuholaisia vaikka kuinka etsin.
  Viime talvi ja myös tähän menessä kesä on ollut myyrien juhlaa... Kaikki mikä vaan maistui on syöty. Nurmikko on kuin reikäjuustoa. Kissa on tosin kantaa pienentänyt niin paljon, että toivottavasti olen voiton puolella. Tänä kesänä siis en löytänyt kukkapenkistä koko sipulia, joten liekö myyrä vienyt??
  0 ääntä
 4. jousimies49 Viestejä: 9

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Tuntuu olevan vaikea kasvi muillekin. Itselläni se kasvaa etelärinteellä, mutta muiden kasvien suojassa, joten ennemmin se on varjossa kuin auringossa. Läntinen ilta-aurinko siihen vaan paistaa suoraan.

  Minun tontillani en kasveja katsoessani ole huomannut myyrävahinkoja, mutta tien vieressä kunnan puolella voikukkaa hävittäessäni astuin myyrän koloon. Se oli 78cm syvä ja oli täysi työ, että sain sieltä jalkani pois. Onneksi jalassa oli selllainen tossu, että irtosi jalasta. Tossua en sieltä enää pois saanut.
  0 ääntä
 5. Anonyymi

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Minullakin sama homma, eli ostin kerran keisarinpikarililjan ja ajattelin että se kukkii.. laitoin sen vielä muiden liljojen kanssa samaan kukkapenkkiinkin.. Niin mitäs hullua.. sekin on nyt kahtena keväänä vain työntänyt juuri samankokoisen varren eikä oo kukkinut.. Tänä vuonna viime vuotiseen verrattuna tosin, siihen viereen oli kasvanut toinen varsi.. Saapa nähdä mikä on tilanne ensi keväänä.. ja onko tämä pikarililja samanlainen kuin pioni joka tarvii monen vuoden kasvurauhan ennenkö kukkii...

  t. Pirre
  0 ääntä
 6. Anonyymi

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Olen kasvattanut Keisarin pikarililjaa omenapuun juurella ja siellä se on kukkinut normaalisti. Nykyään se on muiden liljojen kanssa ja on siirrettykin eri paikkaan. Kukkii ihan normaalisti, en ole huomannut mitään ongelmia.
  Olisiko vika sipulissa?
  0 ääntä
 7. Sinikka Viestejä: 9

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Heissan, minulla käynyt samalla tavalla jo kolmena vuotena. Syytä en tiedä joten mielenkiinnolla odotan myöskin tietoa mistä voisi olla kyse.
  0 ääntä
 8. Anonyymi

  VS: Keisarin pikariljan kasvatus ei onnisu

  Varjolilja viihtyy parhaiten puolivarjossa. Muut liljat yleisesti auringossa.

  Kesävauriot ja tuholaiset:
  Liljoihin voi tulla kasvitauteja ja tuhohyönteisiä kesäisin.
  Harmaahome on yleistä kosteina sateisina kesinä. Lehdet alkavat ruskettumaan varren alapäästä ylöspäin. Hometta voi torjua ruiskuttamalla Euparen M tai Shirlan nimisillä torjunta-aineilla. Liian tiheässä kasvavat liljat homehtuvat usein.

  Liljoja maahan laittaessa tulee huomioida ettei varjolilja kestä seisovaa vettä juurillaan. Näin ollen kannattaa huolehtia sorakerroksesta kuoppaa kaivaessaan.

  T: Liljoja Ypäjällä
  0 ääntä

mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa