Aloita uusi keskustelu
Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi
Microluuri
Microluuri Viestejä: 1
Liittynyt: 20-12-11

Yläpohjan eristys

Onko hyvä vai huono laittaa sahanpurua lisäksi lasivillojen päälle.Rakennetaessa lisäsimme sahanpurua kuusi jätesäkillistä kattotuolien viereen ilmarakojen tiivitämiseksi. Myös myöhemmin puun työstämisestä tulevaa purua,höyläyksestä ja polttopouden sahauksesta tulevaa kutteripurua on lisätty ullakolle.Hienompi sahanpuru varisee pikkuhiljaa luultavasti höyrysulun päälle.Nytkin odottaa noin kolme säkillistä ullakolle levittämistä.
0 ääntä

Vastaukset

 1. erkkijuhani

  VS: Yläpohjan eristys

  Sahanpurun päällehän villaa ei suositella laitettavaksi, kuten myöskään mitään levyjä. Luullaan, että mitä tiiviimmäksi yläpohja saadaan, sitä vähemmän lämpöä karkaa. Olisiko päinvastoin laitettuna sama juttu? Ei ehkä kannata sekoittaa eri materiaaleja, ei ainakaan jos puru on vähänkään kosteaa. Asiantuntijoilla voi olla omat ja ehkä oikeatkin mielipiteensä. Odotellaan ja katsotaan.

  0 ääntä
 2. kalalare

  VS: Yläpohjan eristys

  Auttaa se,kun purua on vajaat 2 metriä.Tosin tilaa ei ainaa oo ehkä noin paljon...

  0 ääntä
 3. Microluuri

  VS: Yläpohjan eristys

  Sahanpuru ja kutteripuru lisätäytteinä paikkaa osittain kattotuolien ristikoiden välehin jääviä rakoja, hienompi aines valuu yläpohjan muovin päälle. Puupuru imee mahdollisn kosteuden, ja kuivaa tuulisella sekä lampimällä ilmalla. Tuulensuoja levyjen katon välissä noin 15cm rako. Tuulella ullakolle tulee alipaine, sen huomaa ainakin siitä että koivun simeniä on eristeen päällä. Puukuitueristettä suositellaan lisäeristeeksi, pitäsikö lasivillat ensin ottaa pois jos ei saa laittaa erilaisia eristeitä. Selluvilla imee myös kosteutta itseensä ja kuivaa lampöisenä aikana. Hiiret tehnee vuosien mittaan rekiä yläpohjan höyrysulkuun, miten niitä voi estää, loukkuja kyllä on ullakolla. Höyrysulun reikiä on mahdoton korjata.

  0 ääntä

mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa