Aloita uusi keskustelu
Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi
Kiinnostunut
Kiinnostunut

Paljonko teidän talossa kuluu sähköä?

Vanha, 20 vuotta sitten täysremontin läpikäynyt perinnetalomme kuluttaa neljän hengen miehityksellä sähköä noin 200e kuukaudessa. Lämmitysmuoto on varaava sähkölämmitys (yösähkö). Pyykkiä pestään lähinnä sunnuntaisin eikä saunakaan lämpiä sähköllä. Puolivaraavaa takkaa lämmitetään lähinnä pakkasilla.

Tuntuuko kustannus kohtuulliselta vai onko meidän syytä kiinnittää huomiota sähkön käyttöön?
0 ääntä

Vastaukset

 1. kartsa

  Kyllähän se paljon on

  Meillä on vastaava lämmitysmuoto ja 175 neliötä lämmitettävänä. Noin 220€ palaa kuukaudessa lämmitykseen ja lämpimään veteen (4henk). Varaava sähkölämmitys ei todellakaan taida olla edullisin muoto lämmittää. Lämmitysjärjestelmän muutoksen hinnalla kuitenkin arvelen lämmittäväni taloa aika monta vuotta. Mikäli järjestelmän ikä ja kunto vaatii investointia, niin kannattaa ihmeessä vertailla vaihtoehtoja.
  0 ääntä
 2. penninvenyttäjä

  Nunna-uuneilla sähkön kulutus olematon

  Meillä on kahdeksan vuotta vanha omakotitalo, jossa alakerrassa Nunna-uunin takkaleivinuuni ja hella sekä yläkerrassa pieni Nunna-uuni. Neliöitä on 280. Varalämmönlähteenä on sähköinen kattolämmitys. Lämmitämme pelkästään puilla lukuunottamatta saunaosastoa, jossa on sähköinen lattialämmitys. Vuotuinen kokonaissähkönkulutuksemme (4 hlöä) on n. 12.000 kW eli kyllä perinteinen puulämmitys tuntuu olevan lämmitysmuodoista edullisin. Ei edes maalämpö tunnu voittavan sitä. Myös vuolukivisysteemien investointi on ilmeisesti myös suhteellisen edullinen. 12 vuotta sitten maksoimme koko hommasta mukaanlukien korkea piippu 70.000 mk.
  0 ääntä
 3. Kiinnostunut

  Hintaa huolettomuuden kustannuksella

  Kiitos kommenteista. Varaava sähkölämpö ei varmasti ole käyttökustannuksiltaan edullisin, mutta eipä siitä juuri tarvitse huolehtiakaan.

  Luulen että paras keino tiputtaa kilowatteja on kiinnittää enemmän huomiota jokapäiväiseen sähkölaitteiden käyttöön.

  Mukavuudesta saa aina vähän maksaa..
  0 ääntä
 4. penninvenyttäjä

  Ei puulämmitys työlästä

  Moni kuvittelee, että puulämmitys on työlästä. Syksyisin ja keväisin lämmitämme monesti vain pari kertaa viikossa kun vuolukivi varaa lämpöä. Kovillakin pakkasilla riittää kun lämmitää esim. iltaisin puolitoista korillista alakerran takkaa samalla kun katsoo illan tv-ohjelmia (aikaa kuluu n. 2-3 h). Yläkertaa ei tarvitse lämmittää kuin ainostaan silloin kun pakkanen ylittää -15 astetta. Sillloinkin vain 2-3 kertaa viikossa.
  Puut teemme itse traktorin klapikoneella. Kahden vuoden puut teemme kahdessa päivässä. Lapset pinoavat kuivat puut liiteriin (erinomainen kesätyö lapsille).

  Lisäksi leivinuunissa tulee mitä parhaimmat ruuat ja vaivattomasti. Miedolla lämmöllä yön aikana valmistuvat monet padat ja paistit.
  0 ääntä
 5. pv

  painava

  Takka kuin takka jäähtyy nopeasti, jos hormi vuotaa lämmöt harakoille. Tiilihormi pitää lämmön kahdella pellillä... yksi vuotaa suuntaan jos toiseen hiukan.
  Ennen vanhaan piipun nokkaan laitettiin talven pakkasilla olkisäkki tai muurahaispesästä kauhottu säkki. Nykyään on patentoitu ratkaisu suljettavaksi piipun hatuksi lämpöhukkaa vastaan. Se toimii ihan sisältä hormin alapäästä vivulla, ja on tehokas.

  Perustavan laatuinen kuoritakka tai leivinuuni on kestävin ratkaisu tiiliuunilämmitykseen. Mitä enemmän terästä uunin rakenteissa tiilien seassa, sen vähemmän käyttövuosia.
  1 ääntä
 6. jari

  sähkönkulutus

  meillä on vanha omakotitalo joka on noin 110 neliöinen ja perhe 4 henkinen. meillä viimevuoden (kylmän talven) sähkölaskut oli noin 170 euroa kuukaudessa
  0 ääntä
 7. Kiinnostunut

  No jopas on edullista

  Nyt kyllä alkaa tuntua siltä että meidän taloudessa sähköä kuluu aivan liikaa tai sitten maksan aivan liikaa sähköstä. Tänään oli muuten Hesarissa mielenkiintoinen artikkeli ST1-ketjun sähkömarkkinoille tulosta. Toivottavasti tästä alkaa halpalentojen kaltainen sähköalennusmyynti joka kestää kauan.

  Kiitos kaikille kommenteista.
  0 ääntä
 8. Tinki

  Varaava sahkölämmitys kallista

  Meillä lämpiää 125 asuinneliötä sekä 60 neliötä varastoja + autotalli varaavalla lattialämmityksellä. Sähkölaskuun sisältyy käyttösähkö(perhe 4 henkeä; äiti ja muksut kotona eli sähköä kuluu.. pari koneellista pyykkiä ja astioita joka päivä) Sähkönkulutus tasaisesti koko vuodelle jaettuna 90 euroa/kk. Varaavaa takkaa poltellaan talvella lisänä. Sauna lämpiää sähköllä n. 2 kertaa viikossa. Talo on 5 vuotta vanha ja itse tehty. Panostettiin eristykseen ja sen kyllä huomaa suoraan sähkölaskussa. Suosittelemme!
  0 ääntä
 9. ninni

  sähköä kuluu

  Meidän 6-henkinen perheemme maksaa sähkölaskua 198e/2 kk. Rintamamiestalo (120 m2) lämpiää sähköllä, muuria lämmitetään satunnaisesti, puuliettä samoin. Saunassa käymme kerran viikossa, pyykinpesukone jyllää päivittäin. Eteisessä pidämme aika alhaista lämpöä eikä muissakaan huoneissa hikoa.
  0 ääntä
 10. erkki

  Millainen varaava

  Olisin kysynyt millainen teillä on, täysvaraava (lammiittää vain yöllä), vai jäjestelmä joka lämpiää sekä yö- että päiväsähköllä. Kuinka suuri on varaaja (vesisäiliö)? kiitos...
  0 ääntä
 11. tinki

  sähkölämmityksestä

  Yösähköllä lämmitetään muutoin, mutta pesuhuoneessa jatkuvasti lämpö päällä. Siispä täysvaraava.. Mahdollisuus on säätää eri huoneita lämmittämään myös päivällä, mutta siihen ei ole ollut tarvetta. Rakensimme tavoitteena täysvaraava lattialämmitys ja hyvin siinä onnistuttiin.
  Lämminvesivaraaja on 300 litran. Kun termostaatti riittävän kovalla, niin hyvin on riittänyt (lämpiää siis yöllä).
  0 ääntä
 12. ukki tuiskusta

  sähkönkulutus

  Lähettelin tässä juuri Graningelle ilmoituksen sähkönkulutuksesta eli yösähköä oli mennyt 10.000kwh ja päiväsähköä 7000kwh.Saunassa on 6kw kiuas,talossa on yösähkölämmitys,sauna,pesuhuone ja kodinhoitohuoneessa on lattialämmitys.Talossani on kattolämmitys joka on kestänyt jo 18 vuotta.Kun tein talon päätin silloin asentaa kiviuunin ja takan,se on Nunnanlahden Tulikiven valmistama,paras sijoitus minkä olen tehnyt,pakkasten aikana lämmitän kerran vuoro-
  kaudessa, uuni on jo varmaan hankkinut hintansa sähköä säästämällä ja antamalla mukavaa lämpöä meille kaikille, samalla on varmaa että vaikka sähköt reistailee ei lämpöä puutu, suosittelen jokaiselle joka aikoo rakentaa omaa asuntoa.
  0 ääntä
 13. Puulämmitys

  Sähkö/puulämmittäjät

  Sähkölämmittäjät jotka puuta käyttäen säästävät sähköä:paljonkos talvessa käytätte puuta (m3)?
  Jos vaikka kulutus jotain 12000-15000kwh/v.
  Lämmitettävää alaa 150-250m2, asuin+esim.autotalli.
  0 ääntä
 14. Puulämmitys

  N.6400kwh/v

  Talo on -93 rakennettu 1/2 kerroksinen neliöitä 173m2(ala+yläk.) erikseen autotalli 60m2 (kork.3,3m).Keskuslämmitykseen puuta talvessa 20-25m3. Toki jos puuta ei olisi omasta metsästä saatavissa, ei ostopuilla kannattaisi lämmittää!
  0 ääntä
 15. tapsa

  kilovatti

  200 euroa kuussa tuntuu paljolta. tietysti jos kuutioita on vaikka 1000 niin sitten se on kohtuumäärä. Itselläni on 150 neliötä jossa kuutioita n. 650 ja sähkölasku on n. 100 euroa kuussa. Takkaa lämmitetään päivittäin syksy/talviaikaan.
  0 ääntä
 16. kkk

  Sähkön kulutuksesta...

  Meillä on maatila, ei eläimiä, 6 henk. perhe, neliöitä lämmitettävänä n 250 ja sauna sähköllä, eikä sähköä ei varsinaisesti säästetä. Silti kulutus oli esim. viime vuonna 10500kw sisältäen kaiken mitä maatilalla ja kotona kuluu. Mutta: lämmitys on hakkeella ja myös kaikki käyttövesi lämmitetään sillä esim. koko kesän. Eli ei ole turhaa puitten kanssa touhuaminen. Työlleen ei tietysti voi hintaa kauheesti laskea...
  0 ääntä
 17. ari.a

  ei paras

  on parempi pitää iso varaaja vain lämmitysvaraajana ja asentaa käyttövesivaraaja erikseen.Molemmat voi kytkeä toimimaan yösähköllä.Lämmitysvaraajaan on hyvä asentaa päivälämpö automatiikka että kovalla pakkasellakaan asunto ei jähdy.Yösähköllä voi säästää lämmityskuluja n.50%
  0 ääntä
 18. puttra

  Paljonko teidän talossa kuluu sähköä?

  Et kertonut neliö määrää, mutta jos talosi on vanha ns. rintamamiestalo n.120 m2. Kulutus ei mielestäni ole kohtuuttoman korkea jos puhutaan pelkästään talvi kuukausien kulutuksesta 6 kk. Ilmeisesti talossasi on patteriverkoston menoveden säädin jos ei niin kannattaa laittaa esim. Ouman 80 hinta n. 300€ maksaa kyllä itsensä takaisin kohtuullisen nopeasti.
  0 ääntä
 19. hauki57 Viestejä: 1

  terve

  laita ilma lämpö-pumppu vähän kirpasee ostaessa mutta säästä itsensä sähkölaskussa
  0 ääntä
 20. M-Parkkinen Viestejä: 14

  sähköä kuluu

  En ole useampaa kuukautta tässä vielä asunut, mutta jotain lukuja olen saanut. 53kW/päivässä on suurin mikä oli pakkasten aikaan ja leudommalla talvisäällä se pyörii 42-47kW korvilla.

  Talon rakennusvuosi 2008 (lokakuu) ja käytössä ilmalämpöpumppu, varaava lattialämmitys ja tulikiven uuni.
  0 ääntä

mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa