Tässä tapauksessa remontti asiakkaan ja urakoitsijan tapaamisesta työn luovuttamiseen vei vajaat kolme kuukautta. Hankkeeseen sisältyi myös alakerran wc:n remontointi.
Aiemmin sähkö tuli taloon urakoitavan ullakkotilan kautta, joten se jouduttiin siirtämään. Samalla vanha sähkökaappi vaihdettiin ajanmukaiseksi. Urakkaa laajensivat myös osittaiset vesi- ja viemäriputkistojen uusimiset. Vajaan kuukauden kuluttua urakkasopimuksesta käynnistynyt työ vei kymmenkunta viikkoa.
Kylpyhuoneen rakentaminen ja siihen liittyvät putki- ja sähkötyöt veivät pari kuukautta. Alakerran wc:n ja muiden lisätöiden osuus vei pari viikkoa.
Purkutöillä käynnistyneessä urakassa oli myös paljon oheistöitä. Lattioiden avaaminen lvi-linjoille, putkistojen ja sähkölinjojen vaihtotyöt piikkauksineen veivät aikaa. Pohja- ja uudelleenrakennustöitä seurasivat lattian kevytvalu sekä eristystyöt. Laatoitus- ja sisustustöiden jälkeen päästiin asentamaan kalusteita.
Rustholli vei jäteasemakuormat mennessään pois työmaalta. Myös työmaan perussiistiminen kuului palveluun, joten asumishäiriöt olivat remontin laajuuteen nähden vähäiset.
Kylmä ullakko palvelu ennen pyykin kuivaustilana ja varastona
Kylmä ullakko palveli 1950-luvun lopulta pyykin kuivaustilana ja varastona.
Lattia jouduttiin avaamaan
Vasta laitettu lattia jouduttiin avaamaan, jotta vesi- ja viemäriputket ja sähkökaapelit saatiin piiloon.
Perusteellinen lämmöneristys hoidettiin tilaa säästävillä materiaaleilla.
Perusteellinen lämmöneristys hoidettiin tilaa säästävillä materiaaleilla.
Laatoitusvaihe
Rusthollin Ville Penin urakoima kohde on kuvanottohetkellä edennyt jo laatoitusvaiheeseen.
Seuraavaksi talossa on vuorossa ulkoremontti
Kosteissa tiloissa tuuletuksen täytyy toimia kunnolla. Seuraavaksi talossa on vuorossa ulkoremontti eli mineriittilevyjen korvaaminen vuorilaudoituksella.