Kylpyhuoneen pintaremontti – Luonnonkiveä ja lasia kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone

Omakotitalon kylpyhuone kaipasi kasvojenkohotusta ja yhtenäistä ilmettä talon muiden tilojen kanssa. Kun rakenteet ja vesieristykset ovat kunnossa, kylpyhuoneremontti sujuu ripeästi.


Kylpyhuoneen pintaremontti – Luonnonkiveä ja lasia kylpyhuoneeseen

Omakotitalon kylpyhuone kaipasi kasvojenkohotusta ja yhtenäistä ilmettä talon muiden tilojen kanssa. Kun rakenteet ja vesieristykset ovat kunnossa, kylpyhuoneremontti sujuu ripeästi.

 

PP0515_Remontoija_KPH-2

Kylpyhuone ennen remonttia.

Vuonna 2003 valmistuneen omakotitalon yläkerran kylpy­huoneen ilme kaipasi uudistusta. Talon muut märkätilat oli remontoitu jo aiemmin, ja nyt oli viimeisen pesutilan aika.

Vanhat kaakelit boordeineen haluttiin vaihtaa hillitym­piin ja kylpyhuonekalusteet modernimpiin, jotta myös ylä­kerran kylpyhuone olisi talon aiemmin remontoitujen tilojen kanssa yhtenäinen.

PP0515_Remontoija_KPH-3

Puinen pyykinkuivausteline on omistajan isän tekemä. Laatat ovat Kaakelikeskuksen valikoimasta: seinälaatta on Ape Lugano -sarjasta ja lattian luonnonkivinen mosaiikkilaatta Ege Nat -mallistosta.

Uudet laatat vanhojen päälle

Vesieristykset oli tehty huolellisesti jo rakennusvaiheessa yli kymmenen vuotta sitten, joten vanhoja laattoja ei tarvinnut purkaa. Limpäri Oy:n remonttimies tasoitti seinät ja asensi uudet laatat vanhojen päälle. Mieluisat laatat löytyivät Kaakelikeskuksen valikoimasta.

Luonnonkiviset lattialaatat (4,8 x 4,8 cm) ovat Ege Nat -­tuotesarjasta. Kauniita mosaiikkilaattoja voi käyttää kodin kaikissa tiloissa lattioiden lisäksi yhtä hyvin seinissäkin. Luonnollisen näköinen Ape Lugano Cream ­-seinälaatta (20 x 60 cm) sopii hyvin luonnonkivisen lattialaatan pariksi.

Kaikki kylpyhuonekalusteet vaihdettiin. Kylpy­
huoneen valkoinen alakaapisto, käsienpesuallas ja led­valol­linen peilikaappi löytyivät Finnmirrorin Inaria­-mallistosta.

Kosteudenkestävät kalusteet teetettiin mittatilauksena. Asukkaat pitävät erityisesti liukuovellisesta alakaapistosta, joka on sekä tyylikäs että käytännöllinen, koska liukuovien avaaminen ei vaadi tilaa ympärilleen. Kalusteiden toimitus sujui mutkattomasti, ja kalusteet asennettiin parissa tunnissa paikalleen.

Hanaksi valikoitui Oraksen Optima-hana. Päätös syntyi helposti, koska älykkään Optiman käsisuihku toimii hanaa koskematta, ja hana näytti muutenkin hyvältä.

PP0515_Remontoija_KPH-5

Sangan Bric-suihkukaappi on valmistettu mittatilauksena, sillä perusmallit eivät sopineet viistokattoiseen tilaan. Lasitiilet päivitettiin kylpyhuoneen sävyihin Vitrean Sahara-mallistosta.

Suihkukaappi mittojen mukaan

Aluksi hieman ongelmia tuotti suihkukaappi, koska kylpyhuoneessa on viisto katto eivätkä perusmallit sopineet tilaan. Asukkaat päätyivät laadukkaaseen kotimaiseen Sanka-suihkukaappiin, joka teetettiin mittatilaustyönä ja saatiin siten hyvin mahtumaan viistokaton alle. Bric-suihkukaapin allas on valumarmoria, profiilit maalattua alumiinia ja ovet sekä seinät lasia. Suihkutilaan valittiin Oraksen suihku ja sekoittaja, jotta ne ovat yhtenäiset käsienpesualtaan hanan ja käsisuihkun kanssa.

Seinän kaksi lasitiiliriviä näkyvät hienosti myös talon portaikkoon ja tuovat tunnelmaa ja hieman lisävaloa kylpyhuoneeseen. Remontissa haluttiin säilyttää ehdottomasti sama idea, mutta lasitiilet päivitettiin Vitrean Sahara-lasitiiliin, jotta ne sopivat kylpyhuoneen värimaailmaan. Alumiininen lista tiilien ympärillä ryhdistää yleisilmettä.

PP0515_Remontoija_KPH-6

Itse tehty simpukkakoriste sopii hienosti kylpyhuoneen luonnonläheisiin väreihin.

Mitä maksoi?

  • Suihkukaappi 1 970 ¤
  • Allaskaapisto (sis. allas + liukuovet) 1 310 ¤
  • Peilikaappi (209 ¤) led-valolipalla (252 ¤), yht. 461 ¤
  • Seinälaatat 44,50 ¤/m2, yht. 670 ¤
  • Lattialaatat 123,31 ¤/m2, yht. 740 ¤
  • Lasitiilet, kiinnityskappaleet ja silikonit 200 ¤
  • Työt 5 270 ¤

Teksti: toimitus, kuvat: Seija Rajander

Lue myös:

Spa-henkinen pihasauna >

Uusi ilme kylpyhuoneeseen >

Kylpyhuoneremontti edessä? Lue vinkit >

Mistä kylpyhuoneremontin hinta koostuu? >


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.