Lue Akseli Herlevin grillausvinkit ja herkuttele slidereilla eli minihampurilaisilla

Keittiö

Viini-lehden toukokuun kokkivieras Akseli Herlevi kertoo, kuinka grillaus onnistuu.

Vuoden 2011 Top Chef -voittajan Akseli Herlevin kuusi vinkkiä grillaukseen:

  1. Pane tarjolle makuja, jotka sopivat yhteen. Siten jokainen voi koota mieleisensä annoksen. Share & enjoy!
  2. Mieluummin nopeasti kovassa lämmössä kuin pitkään laimeassa.
  3. Kasvikset kannattaa ehdottomasti grillata kokonaisena ja maustaa ja pilkkoa vasta paistamisen jälkeen.
  4. Käytä rasvaista lihaa, jotta se ei kuivahda.
  5. Voit harjoitella paistoaikaa, kun ostat ylimääräisen pihvin ja testaat ensin sillä optimipaistoajan.
  6. Hiiligrilli on paras – se antaa ruokaan ainutlaatuisen maun.

Sliderit eli minihampurilaiset – grillausvinkit käytäntöön

minihampurilainen - slideri

Painele sormilla pihvin keskelle pieni monttu, jotta pihvi on tasapaksu kypsennyksen jälkeen.

Valmistusaika 15 min

  • 2 rkl gochujang-tahnaa (korealainen miso-chilitahna)
  • 4 dl täysmajoneesia
  • 4 pehmeää sämpylää
  • 400 g jauhelihaa (nauta tai sikanauta)
  • suolaa & pippuria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 8 romainesalaatinlehteä, pestyinä
  • 12 ohutta viipaletta kurkkua

Tee näin:

  1. Sekoita gochujang-tahna ja majoneesi.
  2. Leikkaa sämpylät halki paksuimmasta kohdasta. Paahda grillissä tai uunissa kullanruskeiksi.
  3. Sekoita jauhelihaan varovasti suola ja pippuri sekä oliiviöljy. Muotoile neljäksi samankokoiseksi palloksi ja taputtele pihveiksi.
  4. Grillaa pihvit mediumkypsiksi kuumassa grillissä.
  5. Jaa majoneesitahna sämpylöiden leikkauspinnoille tasaisesti.
  6. Laita pohjapuolelle salaatinlehdet ja pihvit sekä kansipuolelle kurkkuviipaleet.
  7. Nosta kansi pohjan päälle.

Vinkki: Varmista, että pihvi on leveydeltään samankokoinen sämpylän kanssa. Näin jokaiselle puraisulle riittää myös pihviä. Painele sormilla pihvin keskelle pieni monttu, jotta pihvi on tasapaksu kypsennyksen jälkeen.

Viini-lehden viinivinkki

Gnarly Head Old Vine Zin, Yhdysvallat, Alko 405157, 11,99€

  • Muhevan pehmeä punaviini on oikea valinta tämän burgerin seuraan, sillä majoneesin tuntuva mausteisuus vie viiniltä hedelmäisyyttä. Kokonaisuudessa yhdistyvät hauskasti viinin hillomaiset vivahteet ja burgerin mausteisuus.
  • Viini-lehden Viikon viinivinkki yhdistää viinin ja ruoan. Viinilehti.fi/viinivinkki.
Top Chef -voittaja Akseli Herlevi

Vuoden 2011 Top Chef -voittaja Akseli Herlevi antaa grillausvinkkejä.

Lisää Akseli Herlevin ajatuksia ja herkullisia grilliohjeita Viini-lehdestä 4/2015 (ilm. 12.5.).


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

akseli herlevi grillattu hampurilainen Grillaus punaviini

Ei liitettyjä avainsanoja.