Lue lisää Suomela-lehden jakelusta.
Suomela jaetaan vuonna 2010 6 kertaa vuodessa lähes 1,5 miljoonaan omakotitaloon, paritaloon, rivitaloon ja maatilarakennukseen. Osoitteellisesta jakelusta vastaa Suomen Posti (Itella).
 
Lähes 1,5 miljoonan kappaleen osoitteettoman jakelun lisäksi lehteä jaetaan pieni määrä osoitteellisesti niin sanottuihin rakentajaosoitteisiin, jotka Suomela hankkii ulkopuoliselta osoitteistotoimittajalta. Osoitteisto sisältää tonttikaupan tehneitä tai rakennusluvan saaneita henkilöitä noin kuuden kuukauden ajan kyseisestä tapahtumasta. Suomela ei ylläpidä tätä eikä mitään muutakaan tilaajarekisteriä.
 
Suomelaa ei valitettavasti voi tilata, eikä lehteä toimiteta osoitteellisena yksittäisiin osoitteisiin. Jakelun laajentaminen kesämökeille tai kerrostaloasuntoihin ei tällä hetkellä ole lehden toiminta-ajatuksen mukaista (olemme osoitteeton pientalolehti) eikä suurten painatus – ja jakelukustannusten vuoksi juuri nyt mahdollista.
 
Vaikka pyrkimyksenämme on jakaa lehti kaikkiin pientaloihin Suomessa, jakelutarkkuus ei jakelun osoitteettoman luonteen vuoksi koskaan voi olla täysin sataprosenttisen kattava.
 
Jos taloutenne on omakoti-, paritalo-, tai maatilatalous, ettekä ole saanut lehteä tai olette saanut sen epäsäännöllisesti, täyttäkää alla oleva lomake, niin lähetämme tiedustelunne sekä osoitetietonne edelleen Itellalle, jotta he voivat ottaa kiinteistönne huomioon suunnitellessaan Suomelan jakelua edelleen. Tämä ei kuitenkaan valitettavasti ole tae sille, että lehti tulisi taloutteenne 100% varmuudella seuraavalla kerralla.
Lehden artikkelit ovat aina luettavissa myös osoitteessa www.suomela.fi.
 
Syitä lehden perillesaapumattomuuteen voivat olla muun muassa:
 
1. Jakelu voi olla kesken. Lehden jakelu kestää noin 1-2 viikkoa ilmestymispäivästä.
2. Postilaatikossa on ”Ei mainoksia” -tarra. Suomela-lehti luokitellaan osoitteettomuutensa vuoksi ja siksi, että lehteä ei ole tilattu talouteen, mainospainotuotteeksi.
3. Asuinalue on uusi tai jakelualueen kotitaloudet ovat lisääntyneet viime aikoina. Jakelutietojen ajantasaistaminen kestää aina jonkin aikaa.
4. Suomela-lehden tuotannon painosmäärät on sovittu ennalta noin puoleksi vuodeksi eteenpäin. Juuri valmistuneisiin talouksiin lehteä ei välttämättä riitä.
5. Talo ei ole vakituisessa asuinkäytössä vaan tulkittu postinkannossa loma-asunnoksi
6. Myös muita esimerkiksi postinjakajan tulkinnasta johtuvia epätarkkuuksia saattaa ilmetä.
 
Suomelan ilmestymisaikataulu 2010
 
Numero 
     Ilmestymispäivä
Nro. 1   22.02.2010
Nro. 2   06.04.2010
Nro. 3   03.05.2010
Nro. 4   07.06.2010
Nro. 5   13.09.2010
Nro. 6   25.10.2010