Kiukaalla kypsyvä saunamakkara on osa suomalaista kesäidylliä. Parhaat A-luokan makkarat ovat nyt saaneet arvoisensa valmistusvälineen, jonka avulla kesäherkku kypsyy sisältä maukkaaksi ja saa rapean pinnan. Vuolukivisen uutuuden nimi on Makkaraputki.
Jokainen voi ”ladata” putken suosikkimakkarallaan, jonka jälkeen makkaraputket asetetaan kuumien kiuaskivien päälle. Putkien päälle voi heittää normaalisti löylyvettä ja ne toimivat lämmittyään lisäkiuaskivinä. Kun haluttu kypsyysaste on saavutettu, makkaraputket nostetaan patakintaan tai muun vastaavan avulla lämpöä kestävälle alustalle odottamaan ruokailijoita. Kiirettä ei ole, vuolukiveen varautunut lämpö pitää makkarat lämpimänä pitkään, jopa ulkona.
 
Makkaraputki on varustettu kätevällä uralla, jonka avulla paistunut makkara saadaan kätevästi haarukkaan. Mikäli ruokailijoita on suurempi joukko, uudet makkarat voidaan pistää kypsymään heti. Koska putket ovat jo kuumia, uudet makkarat kypsyvät nopeasti.
 
Hukka-makkaraputken valmistaja on tuupovaaralainen Hukka Design.
Uutuuksia on saatavana hyvin varustetuista marketeista, tavarataloista ja rautakaupoista.
 
Lisätietoja: www.hukka.fi