Marinoidut kasvikset – kokeile kotona

Keittiö

Valmista marinoidut kasvikset tuoreen sadon kotimaisista kasviksista. Nauti vaikkapa grillatun lampaaanlihan kera.

Marinoidut kasvikset tuovat vaihtelua grillimenuun. Parasta kasviksissa ovat niiden värit ja muodot, houkuttavat suutuntumat ja raikkaat maut.

Kasviksissa on myös elimistön toiminnan, kasvun ja hyvinvoinnin kannalta välttämättömiä suojaravintoaineita, kuitua, antioksidantteja ja flavonoideja.
Turhia kaloreita kasviksista ei kerry, eikä liioin rasvaa eikä kolesteroliakaan.

Marinoidut kasvikset

Raaka-aineet

  • 1 kg kauden kasviksia valinnan mukaan: esim. juureksia, kukka- ja parsakaalia
  • Marinadiin:
    • 0,5 dl valkoviinietikkaa
    • 0,5 dl sitruunamehua
    • 2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 0,5 tl suolaa
    • 0,5 tl mustapippuria
    • ripaus sokeria tai tilkka hunajaa
    • 2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia tai esim. persiljaa

Tee näin

  • Kuori ja kypsennä kasvikset napakan kypsiksi. Voit höyryttää tai keittää.
  • Kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurkkua ei tarvitse kypsentää, mutta voit paahtaa ne kevyesti grillissä.
  • Sekoita marinadin ainekset ja anna reiluiksi paloiksi lohkottujen kasvisten marinoitua vähintään pari tuntia tai seuraavaan päivään.

 

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kasvikset marinadi resepti ruokaohje

Ei liitettyjä avainsanoja.