Mikrosementin paikat ovat monet: kylmästä lämpimään

Talo

9a3f1e6d4521db62d50cbfceb45e9855-1200x736

Mikrosementti on erittäin monipuolinen pinnoite. Monessa kodin kohteessa se eli- minoi pitkän euron ja monenlaisen pikku pulman, koska se sietää muun muassa kulutusta, kuumuutta ja kylmyyttä.

Takan edusta. Takaan eteen tarvitaan palo- turvallisuussyistä palamaton materiaali. Eräs ratkaisu on laittaa ruman peltilevyn sijaan mikrosementti.

Tulisijat. Koska mikrosementti kestää kuu- muutta, sillä voi päivittää tulisijojen pintoja.

Portaat ovat keskeisellä sijalla kodissa, jos ne eivät miellytä silmää, pulma voi olla suuri. Portaiden pinnoitteelta vaaditaan paljon, koska sen on kestettävä kulutusta. Mikrosementti kestää.

Varastotila asuintilaksi. Neliöt ovat kalliita. Joskus halutaan muuttaa varastotilat asuintiloiksi tai niiden välimuodoiksi. Usein näiden tilojen lattiat ovat rakennusvaiheen jäljiltä rumia. Mikrosementtilattia kohentaa kum- masti näiden tilojen lattiat.

Vanhojen parkettien riesa. Moni on lopen kyllästynyt vanhaa kellertävään tammipar- kettiinsa. Eräs vaihtoehto esimerkiksi taval- lisessa betonielementtikerrostalossa on poistaa tyystin koko parketti, ja käsitellä mikrosementillä lattian alta paljastuva betonilat- tia. Näin toimimalla saadaan jalalle lämmin ja miellyttävä sekä ääntä vaimentava pinta, toisin kuin betonilattiassa.

Voi yhdistää luonnonkiveen. Entäs jos yhdistäisi mikrosementit esimerkiksi keraa- misiin laattoihin.

Sabloonalla taiteilemaan. Kukapa estää tekemään esimerkiksi kuvioita pintoihin sab- loonan ja mikrosementin kanssa.

Keittiön välitila. Kun mikrosementin laittaa keittiön välitilaan, se ei tarvitse suojakseen lasia.

Autotalli. Nykyautotallit saavat olla viihtyisiä tiloja, koska usein ne toimivat myös puutyö- ja askartelutiloina. Helposti puhtaana pidet- tävä ja painoa sekä kulutusta kestävä mikrosementti on yksi vaihtoehto. Autotallissa on suositeltavaa laittaa muutamat lakkakerrok- set mikrosementin päälle, jotta pinta kestää esimerkiksi talvirenkaiden nastoja.

Vain pikantti yksityiskohta. Jos esimerkiksi muuten ok wc-tila vaatii hieman päivitystä, niin mikrosementtiseinä tai vain yksi kaistale koristelaatoilla reunustettuna pelastaa tilan esteettisen hengen. Mikrosementtinen pyl- väs kodissa voi komistaa koko tilan.

Ulkoterassit. Mikrosementti kestää myös pakkasta, joten sitä voidaan huoletta käyt- tää vaikkapa ulkoterasseilla tai talon julkisi- vujen verhoiluun. Tosin Suomen vaativissa pakkasolosuhteissa pinnoitelakka ei saa olla vesiohenteinen.

Anne Lampinen

09666a22b29bf3196e5b229cd63b15d7-1200x744


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.