Näillä eväillä jaksaa juhlia!
Vappumenun ei mielestäni kuulu olla hankalasti toteutettavissa. Onhan siihen oltava syynsä, miksi perinteiseksi vappuateriaksi yleensä luokitellaan nakit ja perunasalaatti. Vappuna ei kenenkään tarvitse liikaa rehkiä keittiössä. Minun vappuseurueeni saa syödäkseen tosin hieman enemmän kuin nakkeja. Menu on kuitenkin melko perinteistä, helpohkoa tarjottavaa.
Perunasalaatin sijaan tarjolla on

Maalaissalaattia
Siihen tarvitaan:
1dl oliiveja
1dl kapriksia
2 punasipulia
2dl aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa
mustapippuria
broilerin rintafileetä
raejuustoa
salaattia
1/2dl balsamicoa

Nakit korvaa tällä kertaa

Maistuva lihapiirakka
jonka ohje tulee tässä:

Kuori
250 g margariinia
4dl vehnäjauhoja
1tlk (250g) maitorahkaa
Täyte
1,5 dl riisiä
vettä, suolaa
2 munaa (+ 1 voiteluun)
50g pekonia
1-2 sipulia
400 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
2rkl tomaattisosetta

Keitä riisi ja kananmunat. Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla. Lisää sipulit ja jauheliha. Mausta suolalla, pippurilla ja tomaattisoseella..Sekoita rasva ja jauho keskenään ja lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi. Anna jähmettyä hetken viileässä. Sekoita täytteeseen riisi, jauheliha ja hienonnettu kanamuna. Voit lisätä täytteeseen halutessasi myös paprikaa. Lisää täytteeseen osa voiteluun tarkoitetusta kanamunasta. Kauli taikina levyksi. Lisää täytettä toiselle puolelle ja nosta toinen puoli taikinasta ”kanneksi”. Kostuta reunat, painele ne tiukasti yhteen ja käännä lihapiirakan alle.Voitele munalla ja paista n25 minuuttia 225- asteessa.

Eikä tässä vielä kaikki.
Koska edellä mainittu menu ei ole tullut maksamaan minulle maltaita voin tarjota myös kahta perinteistä jälkiruokaa. Jälkiruokatarjoilu aloitetaan pannarista, mutta ei mistä tahansa pannukakusta vaan appelsiinipannarista.

Aurinkoiseen appelisiinipannukakkuun
tarvitset:
3 munaa
8dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1/2 dl sokeria
1tl suolaa
50g sulatettua voita

Riko ensin munien rakenne ja lisää sen jälkeen muut ainekset. Kaada leivinpaperilla varustettuun uunivuokaan. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ja jos makean nälkä ei vielä taittunut, niin se saadaan taltutettua suussasulavilla suklaapaloilla. Porissä päin tätä herkkua kutsutaan Masaliisaksi, mutta muualla Suomessa nimitys aiheuttaa hämmennystä, joten kutsun kyseistä leivonnaista suosiolla

Mokkapaloiksi
ja mokkapalojen ohje, olehyvä:
3 munaa
3dl sokeria
vaahdota keskenään
lisää
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3tl vaniliinisokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta
200g sulatettua margariinia
1dl maitoa
Kuorrutus:
3,75dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
5rkl vahvaa kahvia
5rkl sulatettua margariinia
Paista pohja 200 asteessa noin 25 minuuttia. Lisää sen jälkeen kuorrutus.

Tällä tuhdilla tarrjoilulla pitäisi raavaan miehenkin jaksaa juhlia myöhään yöhön. Ja mikäli perustarpeet löytyvät kotoa jää vielä rahaa muutaman simapullonkin ostoon. Hätävaraksi voi jääkaappiin ostaa vielä sitten nakkeja ja perunasalattia, mikäli vieraiden vapputunnelma ei ilman niitä tunnu kohoavan kattoon.

Värikästä, iloista vappua!