Näin syntyy tee itse -näkkileipä

Siemennäkkileipäsekoituksella teet helposti herkullisen ja terveellisen näkkileivän – täysin ilman jauhoja. Katso ohjeet!
Terveellinen näkkileipa sybtyy nyt kätevästi kotona: valmiiseen Risenta-siemensekoituksen lisätään vain lämmintä vettä ja rypsiöljyä ja paistetaan uunissa rapeaksi.
Jauhoton ja gluteeniton sekoitus sisältää auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä, pellavansiemeniä, psylliumsiemeniä ja chia-siemeniä (8 %). Valmis siemennäkkileipä sisältää runsaasti proteiineja ja hyvää rasvaa. Yhdestä pussista saa leivottua kaksi pellillistä näkkileipää. Vaihtelua saat lisäämällä joukkoon omia lempimausteitasi.
Näkkileipä syntyy kotiuunissa helposti ilman jauhoja
- Tyhjennä siemennäkkileipäsekoitus kulhoon.
- Kaada joukkoon 4 dl kiehuvaa vettä sekä 3 ruokalusikallista rypsiöljyä.
- Anna tekeytyä 10 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja levitä käsin kahdelle leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
- Laita taikinan päälle toinen leivinpaperi ja litistä taikina sen avulla mahdollisimman ohueksi ja kiinteäksi levyksi.
- Ota ylimääräinen leivinpaperi pois.
- Ripottele taikinalevyn päälle sormisuolaa sekä haluamiasi yrttejä tai mausteita (esim. rosmariinia, chiliä, kuminan- tai unikonsiemeniä).
- Paista uunissa 175 asteessa 55 minuuttia tai kunnes näkkileivän pinta on kuiva ja kullanruskea.
- Säilytä loput palat tiiviissä purkissa.