Parempaa kahvia – 10 vinkkiä!
1. Käytä kahvinkeitintä, joka lämmittää veden 92-96 asteen lämpöiseksi, vain riittävän kuuma vesi irrottaa kahvista kaikki sen maku- ja aromiominaisuudet

2. Käytä aina raikasta, kylmää vettä

3. Huolehdi kahvikannun ja -keittimen puhtaudesta

4. Annostele kahvijauhe ja vesi oikeassa suhteessa (litraan vettä 1,5 dl kahvia, valmista juomaa n. 7 kupillista)

5. Pieniä kahvimääriä valmistettaessa kannattaa annostella reilu ruokalusikallinen kahvijauhetta kuppia kohti

6. Älä seisota valmista kahvia keittimen kannussa vaan siirrä se termoskannuun

7. Lämmitä termoskannu ensin kuumalla vedellä, kaada kahvi termariin sen jälkeen

8. Kahvijauheen vihollisia ovat lämpö, happi ja valo

9. Älä kaada kahvijauhetta pussista säilytysastiaan vaan säilytä kahvi alkuperäispakkauksessaan ja pakkaus sellaisenaan erillisessä säilytysastiassa

10. Muista sulkea kahvipakkauksen suu mahdollisimman ilmatiiviiksi

Lähde: Paahtimoyhdistys, www.kahvi.net