Pientalon herkkusuut – herkkusuiden carpaccio

Keittiö

Niin arkeen kuin juhlaankin taipuva carpaccio valmistuu käden käänteessä, kunhan liha on pakkasessa hyvissä ajoin ja jäisestä lihasta saa leikattua riittävän ohuita viipaleita.

Carpaccio

  • 300 g sisäfileetä (esim. härkä)
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen rucolaa
  • 25 g parmesaanilastuja
  • pinjansiemeniä

 

Balsamicosiirappi

  • 2 dl tummaa balsamicoa
  • 2 dl sokeria

 

  1. Puhdista sisä lee kalvoista, kääri tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen 1–2 tunniksi.
  2. Valmista ensin balsamicosiirappi. Mittaa siirappiainekset kattilaan ja keitä hetki, kunnes liemi on siirappimaista. Varo keittämästä liian pitkään tai siirappi jäykistyy liikaa. Anna jäähtyä.
  3. Ota liha pakastimesta ja leikkaa se terävällä veitsellä erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle.
  4. Ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria viipaleiden päälle. Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla ja ripottele ne lihaviipaleiden päälle. Lisää parmesaanilastut ja rucola, viimeistele balsamicosiirapilla ja oliiviöljyllä.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Pientalon herkkusuut resepti reseptit ruokaohje ruokareseptit

Ei liitettyjä avainsanoja.


Lisää samasta aiheesta