Pientalon herkkusuut – herkkusuiden tarte Tatin

Keittiö

Herkuttele syksyn omenasadolla. Tarte Tatiniin saa vauhtia, jos taikinan poimii pakastealtaasta – ja maku on perinteistä murotaikinaa parempi!

Herkkusuiden tarte Tatin

  • 500 g valmista voitaikinaa
  • 5–6 kiinteää, hapanta omenaa
  • 75 g voita
  • 2 dl sokeria
  • (loraus calvadosta)
  • kanelia
  • jäätelöä tai kylmää ranskankermaa

 

  1. Ota taikina ajoissa sulamaan. Kuori ja lohko omenat. Sulata voi liedellä isossa valurautapannussa (Ø 25–30 cm), jonka voi laittaa uuniin. Lisää sokeri ja halutessasi calvados, anna sokerin sulaa. Alenna hieman lämpöä, jotta sokeri sulaa hitaasti.
  2. Asettele omenalohkot pannulle ja kuumenna miedolla lämmöllä 10–15 min, kunnes sokeri on karamellisoitunut.
  3. Kauli taikinasta pannun halkaisijaa suurempi pyöreä levy ja asettele taikina valurautapannulle omenoiden päälle tiiviisti. Pistele taikinaa haarukalla ja laita pannu uuniin. Paista 220-asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes kuori on ruskistunut.
  4. Anna tortun vetäytyä 5 min ja irrota veitsellä pannun reunoilta. Kumoa torttu tarjoiluvadille nopealla liikkeellä.
  5. Ripottele halutessasi päälle kanelia. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai kylmän ranskankerman kanssa.

Vinkki! Valurautapannu ei ole pakollinen: siirrä karamellisoitunut omenaliemi piirasvuoan pohjalle ja tee loput kuten ohjeessa (3–5).

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka ohje Pientalon herkkusuut resepti reseptit ruokaohje ruokaohjeet ruokareseptit

Ei liitettyjä avainsanoja.


Lisää samasta aiheesta