Paistettu kuha, sitrusrisotto ja parsaa

Ruoka
Pientalon herkkusuut – Kuhaa, sitrusrisottoa ja parsaa
Parsa on erinomainen lisuke kalalle. Tarjoile parsa vaihteeksi sitruuna-kastikkeen ja risoton kera.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
26.3.2024

6 annosta

  • 1 kg kuhafileetä
  • voita paistamiseen

Risotto

  • 1⁄2 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 1⁄2 dl risottoriisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl kanalientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1⁄2 sitruunan mehu + kuori
  • n. 75 g parmesaania
  • n. 50 g voita

Lisäksi

  • 2 nippua parsaa
  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia sekä risottoriisiä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon 1 1⁄2 dl valkoviiniä ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää loppu viini ja kanalientä kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä sekoitellen. Lisää lientä edellisen erän imeydyttyä. Älä keitä ylikypsäksi, 15–20 min riittää. Lisää kerma ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla ja raastetulla sitruunankuorella. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja voi.
  3. Kuori parsat, leikkaa tyvestä 1–2 cm pois ja keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia ennen nopeaa grillaamista.
  4. Lisää kuumalle pannulle voita ja paista kuhafileet rapeaksi molemmin puolin (nahkapuoli ensin, jos filee on nahallinen). Mausta suolalla ja pippurilla.

Voi-sitruunakastike

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  • 50 g voita
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1 1⁄2 dl kermaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1⁄2 sitruunan mehu suolaa
  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot vispilällä sekoittaen. Nosta kattila sivuun ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon kerma, keltuainen ja sitruunanmehu.
  2. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä kiehauta, koska kastike juoksettuu helposti. Mausta suolalla.

Kuva: Maru Lemmetty