Pientalon herkkusuut – kuhaa, sitrusrisottoa ja parsaa

Keittiö

Parsa kuuluu kevääseen. Tarjoile parsa vaihteeksi sitruunakastikkeen kera. Sitrusrisotto ja kotimainen kuha kruunavat aterian!

6 annosta

n. 1 kg kuhafileetä

voita paistamiseen

Risotto

1⁄2 dl oliiviöljyä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

3 1⁄2 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

5 dl kanalientä

suolaa

mustapippuria

1 dl ruokakermaa

1⁄2 sitruunan mehu + kuori

n. 75 g parmesaania

n. 50 g voita

Lisäksi

2 nippua parsaa

  1. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota silputtua sipulia ja valkosipulia sekä risottoriisiä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon 1 1⁄2 dl valkoviiniä ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää loppu viini ja kanalientä kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä sekoitellen. Lisää lientä edellisen erän imeydyttyä. Älä keitä ylikypsäksi, 15–20 min riittää. Lisää kerma ja mausta suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla ja raastetulla sitruunankuorella. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja voi.
  3. Kuori parsat, leikkaa tyvestä 1–2 cm pois ja keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia ennen nopeaa grillaamista.
  4. Lisää kuumalle pannulle voita ja paista kuhafileet rapeaksi molemmin puolin (nahkapuoli ensin, jos filee on nahallinen). Mausta suolalla ja pippurilla.

Voi-sitruunakastike

50 g voita

n. 1 tl vehnäjauhoja

1 1⁄2 dl kermaa

1 kananmunankeltuainen

1⁄2 sitruunan mehu suolaa

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot vispilällä sekoittaen. Nosta kattila sivuun ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon kerma, keltuainen ja sitruunanmehu.
  2. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä kiehauta, koska kastike juoksettuu helposti. Mausta suolalla.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Pientalon herkkusuut pääruoka resepti

Ei liitettyjä avainsanoja.


Lisää samasta aiheesta