Siirry pääsisältöönPaistettu poron ulkofilee, metsäsienikastike ja juuressose
28.3.2023
Poron ulkofilee pannulla
4 annosta | 1 h + 10 min
- 800 g poron ulkofileetä
- voita
- suolaa, mustapippuria
- loraus soijakastiketta
- karpalohyytelöä ja karpaloita
- Ota liha huoneenlämpöön 1–1,5 h ennen paistamista. Valmista sillä välin aterian lisukkeet ohjeiden mukaan.
- Kuumenna valurautapannu ja lisää voi.
- Ruskista kokonaista fileetä hetki erittäin kuumalla pannulla molemmilta puolilta, pienennä lämpöä ja paista noin 3–4 min/puoli niin, että liha on mediumkypsä.
- Mausta ja leikkaa filee noin 1,5 cm:n paloiksi. Voit halutessasi nostaa lihan vetäytymään hetkeksi folioon ennen leikkaamista.
- Tarjoa sienikastikkeen, juuressoseen, karpaloiden ja karpalohyytelön kanssa.
Sienikastike
4 annosta | 15 min
- 0,5 l metsäsieniä (esim. suppilovahveroita tai kantarelleja)
- 1 sipuli
- voita
- 3 dl kuohukermaa
- liha- tai kasvisliemikuutio
- 2 tl suolaa
- 2 tl currya
- Pilko sipuli ja sienet, ruskista voissa pannulla.
- Sekoita joukkoon kerma ja mausteet, kiehauta.
Juuressose
4 annosta | 45 min
- 1 iso lanttu
- 2 porkkanaa
- 6 jauhoista perunaa
- 5 dl vettä
- 1. tl suolaa
- 5 valkopippuria
- 5 maustepippuria
- n. 40 g voita
- mustapippuria, suolaa
- Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää keitinveteen suola ja kokonaiset pippurit. Keitä lanttu- ja porkkanakuutioita ensin reilu 5 min ja lisää sen jälkeen perunat. Keitä täysin kypsiksi ja ota keitinvesi talteen.
- Soseuta juurekset ja lisää sen verran keitinvettä, että saat soseesta ”perunamuusimaisen”. Lisää voi ja mausta suolalla ja pippurilla.
MAINOS
MAINOS LOPPUUKuva: Maru Lemmetty