Pientalon herkkusuut – punajuuricarpaccio ja vuohenjuustomousse

Keittiö

Punajuuren ja vuohenjuuston liiton sinetöivät hunajapaahdetut pähkinät. Punajuuricarpaccio sopii alkuruoaksi tai lisukkeeksi.

Punajuuricarpaccio

n. 6 kpl pieniä punajuuria

Marinadi

½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu
tuoretta timjamia

 

Vuohenjuustomousse

150 g pehmeää vuohenjuustoa
1½ dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa

Lisäksi

kourallinen saksanpähkinöitä
1 tl hunajaa
1 rkl vettä
punamangoldia tai rucolaa

 

  1. Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi. Ne saavat olla napakoita, mutta haarukan pitää upota puoliväliin. Jäähdytä punajuuria hetki kylmässä vedessä ja kuori ne. Höylää punajuurista ohuita viipaleita esim. juustohöylällä. Laita viipaleet kannelliseen rasiaan.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada punajuuriviipaleiden päälle, sulje kansi ja ravista hieman. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  3. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ½ dl kermaa, vuohenjuusto, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa 1 dl kermaa kovahkoksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-vuohenjuusto-mausteseos kermavaahtoon.
  4. Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja vesi. Kääntele pähkinöitä varovasti, kunnes hunaja on karamellisoitunut pähkinöiden pintaan.
  5. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle, muotoile kahdella lusikalla vuohenjuustomoussesta pallo punajuurien päälle. Koristele karamellisoiduilla saksanpähkinöillä ja esimerkiksi punamangoldilla tai rucolalla.

 

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

alkuruoka Pientalon herkkusuut punajuuri pääsiäinen resepti

Ei liitettyjä avainsanoja.


Lisää samasta aiheesta