Pientalon herkkusuut – suklaa-vadelmamoussekakku

Keittiö

Äitienpäivän tai vappubrunssin jälkiruoka on tietenkin trendikäs naked cake eli nakukakku, jonka reunoja ei lainkaan pueta kuorrutteeseen!

Pohja

6 kpl kananmunia

2 1⁄2 dl sokeria

2 3⁄4 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

Vadelmamousse

500 g (pakaste)vadelmia

2 dl sokeria

4 liivatelehteä

300 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl kuohukermaa

 

  1. Valmista kakkupohja. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja paista uunissa 175 asteessa 35–40 min. Jäähdytä.
  2. Valmista vadelmamousse. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta ja jäähdytä ne. Poista vadelmista siemenet painelemalla marjat siivilän läpi kulhoon. Sekoita vadelmasoseeseen sokeri. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna 1⁄2 dl vadelmasoseesta ja sekoita liivatteet siihen. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää loppu vadelmasose. Vatkaa joukkoon liivateseos. Vaahdota kerma ja kääntele tuorejuusto-vadelmaseokseen.
  3. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Aseta alimmainen kerros tarjoiluastialle ja laita irtopohjavuoan reunat pohjan ympärille. Kaada päälle puolet vadelmamoussesta ja aseta päälle keskikerros. Lisää loput vadelmamoussesta – ei haittaa, vaikka mousse yltää juuri ja juuri vuoan reunoihin. Laita päälle kansipala. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  4. Poista hyytyneen kakun ympäriltä irtopohjavuoka ja valuta päälle suklaaganachea. Koristele marengeilla.

 

Suklaaganache

200 g tummaa suklaata (47 %)

2 dl kuohukermaa

ripaus suolaa

  1. Rouhi suklaa ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä! Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna levätä muutama minuutti sekoittamatta.
  2. Lisää ripaus suolaa ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna jäähtyä ennen kuin kaadat ganachen kakun päälle.

 

Marenkikoristeet

1 kananmunanvalkuainen

3/4 dl sokeria

elintarvikeväriä tai mehua

  1. Vaahdota valkuaista sähkövatkaimella. Lisää sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Värjää halutessasi elintarvikevärillä.
  2. Pursota marenkivaahtoa tähtityllalla leivinpaperin päälle. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa noin tunti.

 

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka Pientalon herkkusuut resepti

Ei liitettyjä avainsanoja.


Lisää samasta aiheesta