Piha ja puutarha

Piha ja puutarha-osiossa pääset lukemaan ja poimimaan vinkkejä puutarhaan ja pihan hoitoon liittyvistä artikkeleista. Jutuissamme esiintyvät muun muassa kasvihuoneet ja niiden hoito sekä rakennus, terassin rakentaminen, nurmikon perustaminen, pihakasvien, kuten kukkien ja taimien hoito, sekä erilaiset piharakennukset. Artikkeleihin pääset klikkaamalla yläreunan kategorioita.

Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Torpankukka – myös mustanmerenruusuna tunnettu – on vanhimpia huonekasvejamme 1800-luvulta. Tutustu!
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Sinikka opastaa muun muassa leikkaamaan vadelmat ja herukkapensaat kunhan lumi on hävinnyt pensaiden tyveltä. Lue kaikki Vihervinkit! 
Piha ja Puutarha / Kukat ja taimet Kukka on lähes kaikkeen mukautuva ystävänpäivälahja. Haluatko antaa vaikutelman tunteen hehkusta vai vakaasta, turvallisesta ystävyydestä? Säädä sanoman tehoja kukkien ja värin valinnan avulla.
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Kun kotipuutarhuri haluaa tuulettua, hän lähtee puutarha-alan tapahtumaan. Tässä kevään 2014 tarjontaa.
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Kasvihuoneen istutuksia kannattaa suunnitella, olipa kyse omista tai ostotaimista, eikä liikaa tavaraa pidä tunkea pikku ansariin.
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Pääsiäisen paikka vaihtelee, mutta ruoho vaatii aina edellisen viikon kasvuunsa. Lue pääsiäisruohovinkki!
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Pistokkaiden otto on hyvä kasvullinen lisäyskeino, joka takaa vanhan perintökasvin ketjun katkeamattomuuden. Lue lisää!
Piha ja Puutarha / Puutarhanhoito Vietä pitkä viikonloppu nauttien Lontoon parhaista puistoista ja puutarhoista. Näistä jokaiseen pääset näppärästi paikallisliikenteen kyydissä.
Piha ja Puutarha / Kukat ja taimet Kukkapenkilläkin voi olla merkitystä talon kunnolle. Hengitysliiton korjausneuvoja Tommi Riippa antaa ohjeet, kuinka voit välttää kosteusvauriot.
Piha ja Puutarha / Puutarhakoneet ja -välineet Uutuuspainepesuri on kätevä säilyttää kompaktin koon, integroidun tarvikelokeron sekä taitettavan kahvan ansiosta. Tutustu!
Piha ja Puutarha / Kukat ja taimet Puutarhuri Pekka Savolainen hoitaa Helsingin kaupungin Talvipuutarhan komeasti kukkivaa muuripuutarhaa Töölönlahdella. Monilajisen tarhan kasvit ovat valikoituneet vuosien saatossa paahdetta ja kuivuutta sietäviksi.
Piha ja Puutarha / Puutarhakoneet ja -välineet Robottiruohonleikkurin hankinta kiinnostaa ja herättää kysymyksiä. Pasi Kivimaa Boschilta kertoo minkälaisilla pihoilla ja millaisissa olosuhteissa robottiruohonleikkuri on parhaimmillaan. Lue lisää!
Piha ja Puutarha / Kukat ja taimet Perennat sopivat hienosti ruukkuihin. Vaikka kukinta olisi vaatimaton, riittää lehtimuodoissa ja -väreissä ihailtavaa.
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Joskus käy niin, että inkivääri herää eloon ja pukkaa terhakan idun todisteeksi siitä, että siitä voi myös kasvattaa ruukkukasvin. Lue ohjeet!
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Puutarhaelämää ympäri vuoden. Kevättalvella on aikaa huoltaa viherkasvit ja hankkia kukkivaa kodin piristykseksi. Hortonomi Sinikka Neuvosen parhaat vinkit helmikuulle!
Piha ja Puutarha / Kukat ja taimet Talvipistokkaat otetaan talviasuisen kasvin edellisen kesän puutuneista versoista. Marras–tammikuu on tavallisin leikkauskausi. Lue ohjeet!
Sisustus, Koti ja Asuminen / Perhe, koti Ihanaa, lunta sataa! Maisema näyttää heti valoisammalta ja lumi kimmeltää hienosti auringossa. Mutta kuinka sitten kävikään...? Jutun lopusta löydät linkin uuteen kuvagalleriaan: lisää kuvia lumikasoista jotka ovat muodostuneet pihan kolauksen seurauksena.
Piha ja Puutarha / Sinikan vihervinkit Tällä helpolla niksillä saat tilapäistä dramaiikkaa pihavalaistukseen.
Tee itse Lojuvatko polttopuut pressun alla? Rakenna pieni puukatos, jossa polttopuut pysyvät kuivina siististi ja tyylikkäästi. Tällainen kuormalavan päälle tehty katos on helppo rakentaa. Lue ohjeet ja tee itse!
Piha ja Puutarha / Tuholaistorjunta Ammattimaisesti tuholaisia torjuvien pitää jatkossa pätevöityä, ennen kuin he voivat myydä palveluitaan. Tuholaistorjujien on suoritettava tutkinto vuoden 2016 loppuun mennessä. Lue lisää!
Tee itse Oletko innostunut kasveista, mutta kärsit tilan puutteesta? Silloin viljelykaappi on ihanteellinen ratkaisu. Miniatyyrikokoinen kasvihuone!
Piha ja Puutarha / Kukat ja taimet Pensaiden ja köynnösten lisäämistä pidetään usein ammattilaisten työnä. Mutta innokas kotipuutarhuri voi myös kasvattaa lempikasvejaan versonpätkistä.
mainos

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa