Pihan näköesteet

Share 
0 ääntä

Vinyyliaitaa vai bambua, ilmavaa vai peittävää? Pensasaitaa vai sittenkin kukkivia köynnöskasveja? Erilaisilla näköesteillä voi rajata oman yksityisalueen ja suojautua vierailta katseilta. Valitsimme muutamia vaihtoehtoja.

Persoonallinen aitaelementti. Jykevästä saarni-vaakarimasta valmistetun Dubai-aitaelementin korkeus 179 cm ja leveys 179 cm. 20 vuoden takuu. Hinta 305 euroa / kpl. Toimitus sisältää rimat ja tolpat. Myynti Netrauta, www.netrauta.
Persoonallinen aitaelementti. Jykevästä saarni-vaakarimasta valmistetun Dubai-aitaelementin korkeus 179 cm ja leveys 179 cm. 20 vuoden takuu. Hinta 305 euroa / kpl. Toimitus sisältää rimat ja tolpat. Myynti Netrauta, www.netrauta.


Köynnöskasvit näköesteenä

Yksivuotiset:

  • Ruusupapu: Viihtyy auringossa mutta vaatii runsaan kastelun. Kirkkaan punainen kukinta heinäsyyskuussa. Kasvaa 1,5-2 metriseksi.
  • Tuoksuherne: Viihtyy parhaiten auringossa. Kukkii koko kesän. Valkoiset, lilat, sinertävät tai ruusunpunaiset kukat. Kasvaa noin 1-2 metriseksi.
  • Keijunmekko: Viihtyy auringossa tai puolivarjossa. Kukkii kesä-syyskuussa. Mekkomaiset kukat. Kasvaa noin 1,5-3 metriseksi.
  • Kelloköynnös: Viihtyyy auringossa ja puolivarjossa, suojaisassa paikassa. Siniliilan värinen kukinta heinä-syyskuussa. Kasvaa noin 2-3 metriseksi.
  • Mustasilmäsusanna: Viihtyy auringossa ja on suosittu myös amppeleissa. Kukkii heinä-syyskuussa. Kauniit, keltamustat kukat. Kasvaa noin 1,5-2 metriseksi.

Monivuotiset:

  • Imukärhivilliviini: Viihtyy sekä auringossa että varjossa. Kasvupaikka ravinteikas, kalkittu ja kosteahko. Punaisen syysväritys. Korkeus: 3-10 metriä.
  • Köynnöshortensia: Viihtyy puolivarjossa, happamassa, humuspitoisessa ja kosteassa maassa. Kukkii heinä-syyskuussa edellisvuoden versoista. Korkeus: 3-8 metriä.
  • Kultahumala: Menestyy parhaiten valossa ja auringossa mutta kasvaa myös varjoisissakin paikoissa. Viihtyy kosteassa, ravinteikkaassa, multavassa ja humuspitoisessa maassa. Korkeus: 5-6 metriä.
  • Piippuköynnös: Viihtyy täydessä varjossa tai puolivarjossa. Kasvupaikka kosteassa, kalkitussa ja ravinteikkaassa maassa. Korkeus: 4-6 metriä.
  • Jalokärhöt: Viihtyvät sekä puolivarjossa että auringossa, voimakkaassa mullassa ja lämpimässä paikassa. Kukkivat heinä-lokakuussa. Korkeus: 2-4,5 metriä.

 

Katso esimerkkejä markkinoilla olevista näköesteistä seuraavalla sivulla.

Teksti Anni Hämäläinen

Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi

Mitä mieltä? Klikkaa ja kommentoi artikkelia.

Vastaa/kommentoi
mainos

Etsi yritys

Katso lisää yrityksiä täältä

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa