MAINOS

Grillin hinta on monen tekijän summa

Piha

Grillien laaja hintahaitari hämmentää ostajaa. Mistä johtuu, että samanlaiselta näyttävien grillien hintaero voi olla hyvinkin suuri? Avainsanoja ovat materiaalin laatu, valmistustapa, kokoamisen ja huollon helppous, kestoikä ja takuuaika, varaosien saatavuus sekä grillin toimivuus ja grillaustulos.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Laadukkaat materiaalit luonnollisesti nostavat hintaa. Emalipinnoitettu teräs on kalliimpi kuin maalattu, mutta myös kestävämpi. Joidenkin mallien emalipinnoitus voidaan tehdä kolmeenkin kertaan. Ruostumista ehkäisevä emalointi on kalliimpaa kuin kromaus.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut osat voivat olla joko laadukkaampaa 304-terästä tai halvempaa 430-terästä. Teräksen laadun erottaa magneetilla kokeilemalla: 430:een magneetti tarttuu, 304:ään ei. 430-teräs vaatii säännöllistä puhdistus- ja hoitoaineilla käsittelyä.

Tuplakansi eli kansi, jossa on kaksinkertainen seinämärakenne, nostaa grillin hintaa. Kannessa voi olla esimerkiksi rosterinen kansipelti ja sisäpuolella erillinen lämpö- ja eristepelti, välissä muutaman millimetrin ilmarako. Ilman kannen eristystä olevat grillit ovat usein huomattavasti halvempia kuin lämpöeristetyllä kannella varustetut. Hinnanmuodostukseen vaikuttaa myös materiaalin paksuus. Esimerkiksi ohuesta materiaalista valmistettu kansi taipuu, kun sitä nostaa vain yhdestä kulmasta, mutta paksu kansi ei.

Valurautaiset polttimot kestävät yleensä yhtä pitkään kuin teräksisetkin, mutta vaativat enemmän huoltoa. Valurautaista polttimoa on hyvä grillaussesongin aikana puhdistella messinkiharjaksisella puhdistusharjalla ja rasvata ennen talvea. Myös teräspolttimo pitää silloin tällöin harjaamisesta.

Ikikiven grillikuva

Loma-asunnon yhteyteen rakennettu grillauspaikka laajentaa oleskelutilaa lisähuoneen tavoin. Ikikiven grilli- kokonaisuudet ovat aina uniikkeja ja asiakkaan kanssa yhdessä suunniteltuja. Kuvan puugrillissä vuolukivinen paistoparila, myös keittolevynä toimiva paistokivi, jonka päällä voi suoraan paistaa pihvit ja puhdistuksen jälkeen vaikka letut, savustusuuni ja avotuli. Jokaiselle toiminnolle on oma tulipesänsä. Avotakan lisävarusteena halsteri. Grillin lisäksi usein rakennetaan esimerkiksi liuskekivilaattainen alue, kivipöytä ja -muuri ja kukka-altaita. Myös kaasuvarusteisena. Hinnat kokonaisuuden mukaan. Valmistaja Ikikivi/Jomuro.

 

Grillin hinta on monen tekijän summa
Hintaan vaikuttavat myös grillin varustuksen laajuus, laatu ja huoltotarve: grillausalan koko, ritilöiden materiaali ja pintakäsittely, polttimoiden määrä ja materiaali, sytytysmekanismin automaatioaste, lämpöhyllyt, lämmönjakolevyt ja eritehoiset sivukeittimet, pyörien lukitusmekanismit, lämpölasi, lämpömittari jne.

Posliiniemaloituja valurautaisia ja ruostumattomasta teräksestä valmistettuja grilliritilöitä voi pestä jopa astianpesukoneessa. Lisävarusteet – muun muassa kaasuletku ja -säädin, suojapeite – nostavat hintaa edelleen. Grillin liikuteltavuutta – ja myös hintaa – lisää tukevasta puusta tai rosterista valmistettu, grillin painoon sopiva vaunu. Laadukasta, säätä kestävää grilliä voi pitää esillä ja käyttää ympäri vuoden.Valmiusaste on osa grillin hinnanmuodostusta. Mitä valmiimmaksi esikasattu, sen hintavampi. Tärkeää on myös varaosien saatavuus ja valmistajan tarjoama toimiva huolto. Lisäksi takuuajan pituus kannattaa huomioida.

 

 SteelGrill, Suomen Valugrilli

Katoksiin ja huvimajoihin kehitetyssä SteelGrillissä on arinajärjestelmä, jolla lämpötilaa voidaan säätää portaattomasti. Sijoitus joko majan keskelle tai reunalle. Tukeva jalka pitää grillin paikoillaan. Polttoaineena puu, grillihiili tai briketti, jotka poltetaan erillisellä, säädettävällä arinalla sisärunkoa kuormittamatta. Rungon ja huuvan kaksoisvaippa estää ulkopintojen kuumenemisen. Reilut lisätasot, ripustustanko tarvikkeille. Lisävarusteena muun muassa savustuslaatikko, loimulautasetti ja saslik-varrassetti. Valmistaja Suomen Valugrilli, myynti hyvinvarustetut rautakaupat.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

grilli grillin hinta hiiligrilli kaasugrilli