Kesä tulee - rakenna itse leikkimökkki ja keinu

Share 
2 ääntä

Kesä lähestyy kovaa vauhtia. Tee se itse - ohjeillamme rakennat lasten puuhamaan.

Nea Turkki-Kosken ja Mika Kosken uudisrakennuksen väljälle tontille kehkeytyi lapsille ikioma puuhamaa. Kiipeily- ja keinuteline, pienoisgolfrata, leikkimökki, reilun kokoinen hiekkalaatikko, johon kuuluu pikkuinen vesiallaskin: siinäpä monipuolinen puuhamaa omalla pihalla. Kaikkiin laitteisiin pääsee ilman ranneketta!

Puuhapaikan rakenteita voi kehitellä edelleen lasten kasvaessa ja uusien ideoiden ilmaantuessa. Pienoisgolfrata saattaa innoittaa vaikka kuinka kimuranttien esteiden lisäämiseen ja vaikkapa radan jatkamiseen mutkien ja mäkien merkeissä.

Nillalla on reilut tilat hiekkalaatikkoleikkeihin.
Nillalla on reilut tilat hiekkalaatikkoleikkeihin. Laatikon taustalla on oma leikkimökki kuisteineen.
 
 
Mökin ja hiekkalaatikon nurkalla on vesiallas
Mökin ja hiekkalaatikon nurkalla on vesiallas, josta saa kostuketta mehevään hiekkakakkuun.
Mökki, väripiirros
Räystäällä on laudoista koottu kouru, josta sadevesi valuu tason alle piilotettuun muovilaatikkoon. Leikkimökin katto tehtiin aaltopellistä.
 
Pohjapiirros
Pohjapiirroksessa on perustana kehikko, joka tehdään kestopuusta tai kevytsoraharkoista kuin suuri hiekkalaatikko. Mökin katon reunalla on kaide ja katolle johtavat tikkaat.
 
Keinut, väripiirros
Teline on tehty noin 10–15 sentin paksuisista, kuorituista männynrangoista. Oikean päädyn kolme pystypuuta muodostavat pyramidin, joka tukevoittaa rakenteen joka suunnassa. Päätykolmioon voi pujottaa paksusta muovi- tai sisalköydestä kiipeilyverkon.
 
Tolppien juuria varten kaivettiin noin puolen metrin syvyiset kuopat
Tolppien juuria varten kaivettiin noin puolen metrin syvyiset kuopat. Niihin valettuun betoniin istutettiin sinkityt tolppakengät.
Yläosan ristikot sidottiin yhteen 12 millin kierretangosta sahatuilla pätkillä
Yläosan ristikot sidottiin yhteen 12 millin kierretangosta sahatuilla pätkillä. Keinujen koukuiksi valittiin muttereilla läpikiinnitettävä malli. Narujen lenkit pleissattiin kunnon merimiestyyliin.Teksti ja suunnittelu Esko Kuokkanen, kuvat Pekka Vainonen ja Esko Kuokkanen, piirrokset Esko Kuokkanen ja Mirva Lähde, suomela nr 2/07

Olet kirjautunut nimellä Kirjaudu ulos Muuta tietojasi

Mitä mieltä? Klikkaa ja kommentoi artikkelia.

Vastaa/kommentoi
mainos

Etsi yritys

Katso lisää yrityksiä täältä

Vaivaako sinua siitepölyallergia?
mainos
Ovatko savuhormi & ilmanvaihto kunnossa?

Savuhormit kuntoon Mordax-menetelmällä ja Ohler/Prima Plus-hormiputkilla. Ilmanvaihdon asennuksia, puhdistuksia ja tasapainotuksia. Myös videokuvaus ja hormiston kuntoraportit. Hyödynnä kotitalousvähennys!

Lue lisää!

Suunnittele saunasi netissä!

SunSauna tarjoaa suunnitteluapua saunaosaston suunnitteluun. Suunnitteluohjelma on erinomainen työkalu saunan suunnittelussa. Saat myös suunnitelmasta kustannusarvion.

Lisätietoja

mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos
mainos

Suomelan kumppanuuslehdet ilmestyvät myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa