Tulilatva


 

Tulilatva

Nahkealehtinen tulilatva on vaivattomin ruukkukukka.

Hoida näin: Anna vettä reilusti ja pidä sen jälkeen kunnon tauko kastelussa. Älä lannoita kukinnan aikana. Kasvi viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, mutta kukinta kestää pitempään, kun sijoitat tulilatvan kauas patterin porotuksesta.

Joulun jälkeen: Vähennä kastelua kukinnan päätyttyä ja poista kukinnot. Joulutähden tapaan tulilatva on lyhyen päivän kasvi, jonka kukittaminen uudelleen vaatii viitseliäisyyttä. Pimennä kasvi syksyllä 14 tunnin ajaksi ainakin kuukauden verran. 

Ardisia


 

Ardisia

Ardisia on ainavihanta pensas, joka myydään marjovana.

Hoida näin: Anna mullan pinnan kuivahtaa kastelujen välillä ja sijoita kasvi, jos mahdollista, valoisalle ja viileälle ikkunalle. Sumuta mahdollisimman usein, sillä ardisia pitää kosteasta ilmasta.

Joulun jälkeen: Yleensä marjat säilyvät kevääseen, hyvällä tuurilla toisenkin vuoden yli. Jos haluat ardisiasta pitkäikäisen, talveta se jatkossa reilun kymmenen asteen lämpötilassa. Lisää kastelua kevääseen mennessä. Lannoita pensasta keväästä syksyyn huonekasvien ravinteella. 

Lisää kukkienhoitovinkkejä seuraavalla sivulla. Jouluruusu, marraskuunkaktus...

Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.